fbpx
Prvo trajnostno posestvo v SLOVENIJI
> Povpraševanje
> Top razlogi za obisk

Neokrnjena narava na pragu Ljubljane!

Naša vizija – postali bomo najboljše ekološko posestvo v Evropi.

Trnulja among Top 10 in EU

10 of the best cooking classes with stays in Europe – The Guardian

Udobje v objemu narave in lesa

Apartmaji iz naravnih materialov

Ekološka vrhunska kulinarika

Bistvo naših okusnih ekoloških kulinaričnih izpovedi so doma pridelane in predelane sestavine

Prelepa Ljubljana in reka Ljubljanica

Le korak stran …

Veliko možnosti za aktivnosti

Za pare, družine, starejše, prijatelje… Za vse je poskrbljeno!

Super počitnice vas čakajo!

Rezervirajte svoje počitnice na naši spletni strani in zgrabite odlično priložnost za odddih!

Dobrodošli!

Vsak posameznik gleda na življenje znotraj lastnih izkušenj. Bogastvo je v tem, da pogled ni enak pogledu. Najin je čvrsto povezan z naravo. Očarala naju je njena življenjska moč, ki uči ravnovesja, potrpežljivosti, vztrajnosti, tenkočutnosti. Skupaj z njo na Posestvu Trnulja ustvarjava že skoraj dve desetletji, a vendar se nama včasih zdi, da se še vedno spoznavamo.

Kar gre posebej spoštovati, v naravi ni osrednjih in obrobnih vsebin. Njeni sijaji ne molčijo, nagovarjajo nas z barvami, oblikami, dišavami, držami, glasovi, celo razpoloženji, pravzaprav s celotnim bitjem.

Ko sva stopila na pot odkrivanja, nisva čisto zagotovo vedela, kam naju bo to pripeljalo. Danes se lahko strinjava, da je velika sreča pisati dnevnik vsakdana v sožitju z naravo.

Pozdravljeni v Trnuljinem svetu!

Namestitve

Posestvo Trnulja je zelena celica, kjer smo vsa ravnanja uglasili na sozvočje človeka in narave. Objekte smo gradili z razgradljivimi naravnimi gradivi in skladno z načeli ekološke trajnostne gradnje. Bruna, s katerimi je ozaljšana zunanjost objektov, so iz čvrste slovenske smreke. Njen svilnati lesk prijazno vabi gosta, da zajame življenje s polnimi pljuči in se znova poveže z naravo. Stene so lesene skeletne konstrukcije, polnjene z zdravo konopljino izolacijo ter ročno ometane z glino. Drevesa, ki smo jih posekali na posestvu, so na novo zaživela v pohištvu. Z rastjo vsako drevo ustvarja svoje neponovljive vzorce, kar smo spoštovali pri oblikovanju notranje opreme. Les je ostal živ in živahen, linije pohištva niso ravne, pač pa sledijo letnicam.  Zelo sva ponosna na talni pod, ki je narejen iz reciklirane opeke zidov prvotne hiše na posestvu. Delček zgodovine najdete na naših ročno izdelanih ilovnatih umivalnikih. Ti stojijo na recikliranih starih barjanskih pilotih. Sproščeno spanje zagotavljajo vzmetnice in vzglavniki iz konoplje. Tudi posteljnina in brisače so iz konopljinih vlaken – prijetne na dotik, lahke in zračne.

Bivanje v naših apartmajih tako poživlja in spodbuja iskanje harmoničnega ravnovesja med delom in sprostitvijo.

Kulinarika

 »Vse kar ješ, je … ljubezen«  (Rudolph van Veen); Iz knjige vtisov, ob obisku Posestva Trnulja, junij 2013

Preproste stvari so tiste, ki življenju dajejo ton. Spočiti oko na meglici nad Ljubljanico, mejicah, temno rdeči preprogi močvirskih logaric ali nežnih letih metuljev je doživljaj. Prav zagotovo pa je nepozabna izkušnja tudi uživanje v kulinariki na Posestvu Trnulja, kjer že  velika jedilnica s kaminom in dišečim lesom ustvarja prijeten ambient za  izvirno doživetje.

Zdrave obroke, ki blagodejno vplivajo na počutje, pripravljamo izključno iz domačih ekoloških pridelkov in po navdihu starih slovenskih kuharskih receptov. Skrivnost okusa pa je vedno v podrobnostih, v sestavinah, v njihovi simbiozi, da se bodo čuti naslajali v novih dimenzijah popolnega razvajanja.

Okusni obroki na Trnulji so stvaritve, ki jim gostiteljica Urša in Trnuljini kulinarični mojstri primešajo še ustvarjalnost in ljubezen.

Naši proizvodi

Bolj kot je zemlja živa, več nam daje. Naše kmetovanje je ekološko, spoštujemo naravne sisteme in cikle. Naravnani smo v pridelavo oljnic in žit.

Vse, kar počnemo šteje, zato kmetijske pridelke na posestvu tudi skrbno predelamo v ekološka olja, navadne in polnozrnate moke, namaze in sladice. Produkti s posestva, Trnuljčice, nosijo v sebi poseben zapis zlatega sonca, barjanske zemlje in čuječe nege.

Posestvo Trnulja ima pridobljene certifikate znamke BIODAR, kar je znak jamstva za slovenska živila iz nadzorovane ekološke pridelave.

Naravno – ESENCA POSESTVA TRNULJA

Izraz najgloblje človekove želje po miru, resnici in povezanosti z naravo je esenca Posestva Trnulja.

Naši turistični objekti so zgrajeni po načelih ekološke trajnostne gradnje in z gradivi iz naravnega tokokroga. Še več! Tudi notranja oprema in dodatki, ki jih je moč najti v objektih, so iz naravnih materialov. Ekološki produkti s posestva so popoln odsev medsebojnega razumevanja človeka in narave. Okusni obroki, zdravi in blagodejni našemu počutju, so pripravljeni le iz ekoloških sestavin.

Posestvo Trnulja ni običajna turistična kmetija. Je prva turistična kmetija v Sloveniji, vključena v največjo evropsko verigo ekoloških hotelov Die Bio Hotels. Trnulja je kmetija s poslanstvom, da z obiskovalci deli spoštovanje načinu življenja, ki mu je narava dragocen vir in iskren sopotnik.

DO NOT MISS!

Trnulja restaurant is open from Friday to Sunday. For more information visit www.trnulja.si or call us at  +386 41 610 522!

Certifikati in financiranja

        

Facebook

Location

Contact

POSESTVO TRNULJA (Trnulja Estate)
N 46° 00′ 00″, E 14° 28′ 41″

The 46.00 parallel runs directly through the estate

Črna vas 265
1000 Ljubljana
Slovenija

m +386 41 610 522 (booking)
m +386 41 622 062 (products)
t +386 1 4271 903
e info@trnulja.com

Schedule

MONDAY – SUNDAY
for groups by prior arrangement.

Restaurant:
FRIDAY, SATURDAY: 12.00-20.00
SUNDAY: 12.00 – 18.00
(ecological lunches – booking obligatory, sales of our own products)

Dear guests!
Restaurant Trnulja is closed for holidays from 3.2. until 5.3.2020.
You are welcome to visit us again on Friday, March 6th 2020, welcome!
For groups 20 persons or more, please book in advance, call + 386 41 610 522!

Weather

Ljubljana
22. oktobra, 2020, 22:19
Cloudy
Cloudy
16°C
wind speed: 4 m/s SSW
sunrise: 7:59
sunset: 18:19