fbpx
Prvo trajnostno posestvo v SLOVENIJI
> Povpraševanje
> Top razlogi za obisk

BIVAJ

Kultura bivanja – eko gradnja in oprema

Posestvo Trnulja je zelena celica, kjer smo vsa ravnanja uglasili na sozvočje človeka in narave. Združujemo pristni, tradicionalni način bivanja in tehnološko napredno opremljenost prostorov.

Objekte smo gradili z razgradljivimi naravnimi gradivi in skladno z načeli ekološke trajnostne gradnje. Bruna, s katerimi je ozaljšana zunanjost objektov, so iz čvrste slovenske smreke. Njen svilnati lesk prijazno vabi gosta, da zajame življenje s polnimi pljuči in se znova poveže z naravo. Stene so lesene skeletne konstrukcije, polnjene z zdravo konopljino izolacijo ter ročno ometane z glino. Drevesa, ki smo jih posekali na posestvu, so na novo zaživela v pohištvu. Z rastjo vsako drevo ustvarja svoje neponovljive vzorce, kar smo spoštovali pri oblikovanju notranje opreme. Les je ostal živ in živahen, linije pohištva niso ravne, pač pa sledijo letnicam.  Zelo sva ponosna na talni pod, ki je narejen iz reciklirane opeke zidov prvotne hiše na posestvu. Delček zgodovine najdete na naših ročno izdelanih ilovnatih umivalnikih. Ti stojijo na recikliranih starih barjanskih pilotih. Sproščeno spanje zagotavljajo vzmetnice in vzglavniki iz konoplje. Tudi posteljnina in brisače so iz konopljinih vlaken – prijetne na dotik, lahke in zračne.

Bivanje v naših apartmajih tako poživlja in spodbuja iskanje harmoničnega ravnovesja med delom in sprostitvijo.

O apartmajih

Popolnoma ekološko grajeni in opremljeni apartmaji bodo poskrbeli, da se boste lahko v zavetju Posestva Trnulja odpočili in si nabrali novih moči za vsakodnevne izzive. Notranjost apartmajev prevzema vonj po naravnem, neobdelanem lesu, glineni izdelki in tekstil iz konopljinih vlaken pa prostor navdajajo z domačnostjo in udobnostjo. Tla objekta so iz recikliranih opek stare hiše, stene so lesena konstrukcija s konopljino izolacijo in glinenimi ometi. V naravnem stilu je zasnovano tudi pohištvo, iz avtohtonega lesa in rustikalno obdelano. Posteljne vzmetnice iz konoplje so najvišje kakovosti, prav tak je tudi konopljin tekstil: posteljnina, brisače, zavese. Vse to prispeva k vašemu dobremu počutju in skrbi za vaše zdravje. V objektu so urejeni štirje apartmaji, dva v pritličju in dva v mansardi. Gostje so lahko nastanjeni tudi v studiu za dve osebi, ki ima lasten vhod.

Materiali

LESENA SKELETNA KONSTRUKCIJA S KONOPLJINO IZOLACIJO

Vse zunanje in notranje stene so lesene skeletne konstrukcije, polnjene s konopljino izolacijo, ki je na ekološki način pridelana doma, prav tako ekološki pa je tudi način njene obdelave brez posebnih zaščitnih ukrepov.  Konoplja ima odlične izolacijske in ostale karakteristike: zagotavlja prijetno bivalno klimo, je dober zvočni izolator in prispeva k zmanjševanju slišnosti hrupa, odprta je za difuzijo, poskrbi za zdravo klimo v prostoru,  lahka je za obdelavo in  posebej prijazna do kože, je obnovljiva surovina naravnega izvora ekološka, velja za vzdržljiv in dolgotrajen naravni izdelek.

NARAVEN, KRTAČEN LES

Za gradnjo in opremo je bil uporabljen les smreke in jelše. Jelša je avtohtona rastlina z barjanskega področja. Za izdelavo pohištva smo uporabili domač les, posekan na našem posestvu. Pri oblikovanju smo se trudili, da ostane les v čimbolj naravnih oblikah. Naslonjala stolov, vzglavje postelj ter kuhinjski pulti so ročno izdelani in naravno, rustikalno obdelani. Linije niso ravne, ampak sledijo letnicam.

 

GLINENI OMETI

Glina je gradivo iz naravnega krogotoka, ki ga lahko uporabljamo v nespremenjeni obliki in ga po uporabi lahko ponovno vrnemo nazaj zemlji. S svojimi značilnostmi omogoča izdelavo enakovrednih izdelkov kot klasičen gradbeni material, le da je glina gradivo brez kakršnihkoli kemičnih primesi. Prijetna naravna barva ilovnatih ometov daje topel občutek našemu domu, zaokroženi robovi pa prostoru nudijo potrebno mehkobo. Na les oziroma na druge mineralne podlage smo jo nanašali ročno. Glina kot naravni gradbeni material se ponaša z vrhunskimi lastnostmi. 

Arhitektura

Trudili smo se ohranjati stara izročila v danem prostoru, tipske elemente kmečke gradnje in  ekološke materiale.
NAJSTAREJŠI STIL GRADNJE: FASADA IZ BRUN

Odločili smo se za gradnjo, ki stilsko poudari avtohtoni prostor. Objekti vizualno posnemajo Tomaževo hišo, to je najstarejša hiša v Črni vasi. Že na prvi vtis opazite lepoto brun, ki krasijo večji del fasade.
Bruna so iz smrekovega lesa, pridobljenega na pobočjih Logarske doline, na višini od 1300 m naprej, kar zagotavlja izredno kvaliteto lesa. Kot zanimivost bi omenili, da so bile smreke za gradnjo posekane po starodavnih običajih. To pomeni, da so jih sekali v časovnem obdobju treh dni po mlaju.

OPEČNATI VHOD

Opečnate kocke, izdelane iz gline, po domače “modularc”, dajejo objektu brezčasno lepoto z opečnatim videzom. Opečna gradnja in neometane fasade so bile dolga leta značilnost Črne vasi. S poudarjenim vhodom iz opeke smo želeli ohraniti delček stare tradicije.

TIPIČNI ELEMENTI KULTURNE DEDIŠČINE PODEŽELJA

Močne konzolaste fabione lahko štejemo kot del kulturne dediščine starih kmečkih hiš. Objekte zaključuje tipičen kmečki element, konzolast fabion, ki obteka ves objekt. Fasada je klasično glajena in se z nežno rumeno barvo spogleduje z odtenkom smrekovih brun.

KAMNITI COKEL

Za izdelavo cokla smo izkoristili lepoto lokalnega kamna. Granit je zrnata magmatska kamnina, ki se ga poleg zanimivega izgleda uporablja predvsem zaradi visoke trdnosti in trpežnosti.

PODPORNI PILOTI BRUN

Podporni piloti brun ponazarjajo specifično gradnjo na Barju, ki je vsa pilotirana. Reciklirani podporni piloti pa nimajo samo vizualnih značilnosti, ampak tudi nosilno funkcijo, saj dejansko nosijo bruna.

Apartma TRITIKALA

APARTMA TRITIKALA (apartma 2+2)
Prostoren apartma za štiri osebe je eden od dveh apartmajev v pritličju ekološkega apartmajskega objekta. Prijetna počitniška enota ima na voljo dnevni prostor s kuhinjo in jedilnico, prostorno kopalnico in spalnico. Dnevni prostor je povezan z atrijem, ki je opremljen s sedežno garnituro. K popolnim trenutkom ugodja v notranjih prostorih prispevata dišeč les in udobna oprema, v zunanjem prostoru pa tudi aromatična zelišča z domačega vrtička.

Apartma se imenuje po žitarici z naših polj – tritikali.
Tritikala je žitarica, križana med pšenico in ržjo. Ima več beljakovin kot pšenica in manj glutena. Ne potrebuje veliko gnojil in je zelo odporna na bolezni. Prelepa je, ko v vetru valovi po več hektarjih naših polj. Uporablja se kot krmno žito, vse bolj pa je zaželena tudi v pekovskih izdelkih v kombinaciji s pšenico.

SPLOŠNI PODATKI

Površina: 48 m2
Število postelj: 2
Število dodatnih ležišč: 2
Število prostorov: 2
Lokacija: pritličje
Atrij: 15 m2

VRSTA LEŽIŠČ:
- 1x zakonska postelja (180 x 210cm) 
- 1x raztegljiv kavč (170 x 190cm)

OPREMA: Terasa, satelitska televizija, radio, brezžični internet, štedilnik, grelnik za vodo, pomivalni stroj, hladilnik, aparat za kavo, toaster, posoda, likalnik, sušilec za lase, tuš, bide, brisače, posteljnina, klimatska naprava, rekuperacija.

Apartma KONOPLJA

APARTMA KONOPLJA (apartma 2+2)
Prostoren in udoben apartma za štiri osebe je eden izmed dveh apartmajev v pritličju apartmajskega objekta. Dišeč les v spalnici, domačnost v dnevnem prostoru s kuhinjo in jedilnico in prostorna kopalnica vas vabijo, da si privoščite oddih v ekološkem ambientu. Iz svetlega dnevnega prostora imate izhod v atrij z avtohtonim zeliščnim vrtom in vrtno garnituro, kjer je prijetno posedeti ob skodelici dišeče ekološke kave.

Apartma se imenuje po oljnici z naših polj – konoplji. Konoplja je rastlina, ki človeku kroji usodo že tisočletja. Na naših poljih se razprostira že od leta 2004. Industrijska konoplja nam ponuja celo paleto možnosti za predelavo. V gradbeništvu se uporablja kot izolacijski material, drugače pa še kot surovina za izdelavo papirja, različnih vrst tekstila, oblačil, vzmetnic, vrvi,.. danes pa se vse bolj uveljavlja tudi kot hrana in prehransko dopolnilo. Iz semen se lahko pripravlja okusne pogače ali pa stiska hranljivo olje.

SPLOŠNI PODATKI

Površina: 48 m2
Število postelj: 2
Število dodatnih ležišč: 2
Število prostorov: 2
Lokacija: pritličje
Atrij: 15 m2

VRSTA LEŽIŠČ:
- 1x zakonska postelja (180 x 200cm) 
- 1x raztegljiv kavč (170 x 190cm)

OPREMA: Terasa, satelitska televizija, radio, brezžični internet, štedilnik, grelnik za vodo, pomivalni stroj, hladilnik, aparat za kavo, toaster, posoda, likalnik, sušilec za lase, tuš, bide, brisače, posteljnina, klimatska naprava, rekuperacija.

 

Apartma KORUZA

APARTMA KORUZA (apartma 2 + 4)
Družinski apartma se nahaja v mansardnem delu objekta, kjer nam sam prostor ponuja možnosti ustvarjanja razgibanih in zanimivih bivanjskih kotičkov. V spalnici družinskega apartmaja je poleg francoske postelje še pograd, ki je po svoji velikosti primeren tudi za odrasle osebe. Dišeč les, rustikalno obdelano pohištvo, prostornost, domačnost in udobje vas vabijo, da si privoščite oddih v popolnoma ekološkem ambientu.

Apartma se imenuje po žitarici z naših polj – koruzi.
Koruzno zrno se po obliki in velikosti precej razlikuje od zrn ostalih vrst žit. Klas je v obliki storža, obdan z ličjem. S svojo lepo zlato barvo in obliko je značilna podeželska dekoracija, iz ličja pa se da ustvarjati prave umetniške izdelke. Na naših poljih raste koruza z zlato rumenimi storži, drugače pa poznamo še belo in rdečo koruzo. Koruzno zrno ne vsebuje glutena ter je zato primerna hrana za ljudi s celiakijo. Na Posestvu Trnulja iz koruze pridelujemo ekološko koruzno moko in nadvse okusen ekološki koruzni zdrob.

SPLOŠNI PODATKI

Površina: 48 m2
Število postelj: 2
Število dodatnih ležišč: 2 + pograd
Število prostorov: 2
Lokacija: 1. nadstropje (mansarda)


VRSTA LEŽIŠČ:
- 1x zakonska postelja (160 x 200cm) 
- 1x raztegljiv kavč (170 x 190cm)

OPREMA: Satelitska televizija, radio, brezžični internet, štedilnik, grelnik za vodo, pomivalni stroj, hladilnik, aparat za kavo, toaster, posoda, likalnik, sušilec za lase, pralni stroj, tuš, bide, brisače, posteljnina, klimatska naprava, rekuperacija.

Apartma AJDA

APARTMA AJDA (apartma 2 + 2)
Apartma za štiri osebe je eden izmed dveh apartmajev v nadstropju apartmajskega objekta. Mansardni prostori nam ponujajo dovolj posebnosti, da je počitnikovanje v njih zelo privlačno in omogoča posebno izkušnjo. Ekološka naravnanost, dišeč les v spalnici, domačnost v dnevnem prostoru s kuhinjo in jedilnico ter prostorna kopalnica so rdeča nit vseh naših enot. Tudi tega smo urejali z mislijo na vaše ugodje in zdravje.

Apartma se imenuje po žitarici z naših polj – ajdi.
Ajdo uvrščamo med žita, čeprav po izvoru ni prava žitarica, ampak spada med zeljnarice. V resnici je sadje in celo sorodnica rabarbare. Ajda ne vsebuje glutena, zato jo lahko uživajo tudi bolniki s celiakijo. Po videzu je zelo zanimiva, ima značilne trikotne plodove in je globoko zarezana v zavest slovenskega naroda kot poljščina, iz katere se lahko pripravi dve značilni slovenski jedi - kruh in kašo. Iz ajdove moke pripravljamo ajdove žgance, ajdove krapce, štruklje, rezance, palačinke, biskvite in ostale domače dobrote.

SPLOŠNI PODATKI

Površina: 48 m2
Število postelj: 2
Število dodatnih ležišč: 2
Število prostorov: 2
Lokacija: 1. nadstropje (mansarda)

VRSTA LEŽIŠČ:
- 1x zakonska postelja (180 x 200cm) 
- 1x raztegljiv kavč (170 x 190cm)

OPREMA: Satelitska televizija, radio, brezžični internet, štedilnik, grelnik za vodo, pomivalni stroj, hladilnik, aparat za kavo, toaster, posoda, likalnik, sušilec za lase, tuš, bide, brisače, posteljnina, klimatska naprava, rekuperacija.

STUDIO

STUDIO ZA DVE OSEBI
Svetel studio za dve osebi se nahaja v mansardi sosednjega objekta. Ima lasten vhod in pogled na  dogajanje na kmečkem dvorišču. V celoti odprt prostor ponuja domačnost in udobje dnevnega prostora s kuhinjo in jedilnico ter spalnico. Simpatičen ambient vas vabi, da si odpočijete, naberete novih moči in se z naslednjim dnem prepustite novim doživetjem barjanskih ravnic.

SPLOŠNI PODATKI

Površina: 34 m2
Število postelj: 2
Število dodatnih ležišč: 0
Število prostorov: 1
Lokacija: 1. nadstropje, lasten vhod

VRSTA LEŽIŠČA:
- 2x enojna postelja (90 x 200 cm)
    ali
- 1x zakonska postelja (180 x 200 cm)

 

OPREMA:  Satelitska televizija, radio, brezžični internet, štedilnik s pečico, grelnik za vodo, pomivalni stroj, hladilnik, aparat za kavo, toaster, posoda, likalnik, sušilec za lase, pralni stroj, tuš, brisače, posteljnina, klimatska naprava.

Studio89,00 EUR
Apartma v 1. nadstropju125,00 EUR
Apartma v pritličju145,00 EUR
Kratkotrajno bivanje (1 noč)cena izbranega apartmaja +10 %
Poletna sezona (15.7. 31.8.) cena izbranega apartmaja +10 %
Velikonočni teden cena izbranega apartmaja +10 %
Novo leto (25.12. – 3.1.)cena izbranega apartmaja +10 %
Dodatna oseba/noč20,00 EUR
Izposoja otroške posteljice / dan10,00 EUR
  
Zajtrk v apartmaju (kontinentalni)12,00 EUR/osebo/dan
Zajtrk v restavraciji (gurmanski)25,00 EUR/osebo/dan
  
Pes do max. 15 kg/noč  /  /Dog max. 15 kg/day15,00 EUR
  
Izguba ali  namerno poškodovanje brisače (1 kom.)20,00 EUR
Poškodovanje opreme apartmajaodvisno od poškodbe in cene nakupa (unikatno ročno delo ali trgovinski nakup)
Poznejša odjava iz apartmaja:Do 12h - 10,00 EUR
 od 12h do 15h - 20,00 EUR
  
Vsakodnevno čiščenje20,00 EUR/čiščenje
Dnevna menjava brisač2,00 EUR/brisačo
Menjava posteljnine10,00 EUR/posteljo
Pranje / sušenje perila (max. 6kg)10,00 EUR/stroj

Zakaj smo drugačni in boljši?

Posestvo Trnulja je način našega življenja, odraža naše sobivanje z naravo, katero zelo spoštujemo. Je odraz naše življenjske filozofije, ki jo bomo z veseljem delili z vami. Naši objekti so v celoti zgrajeni po načelih ekološke trajnostne lesene gradnje in z gradivi iz naravnega tokokroga. Uporabili smo gradbene materiale, ki so BIO razgradljivi. Predstavljamo vam naše skrbno premišljene detajle, ki smo jih vtkali v gradnjo in opremo naših apartmajev.

TRNULJIN PRODAJNI AVTOMAT
Naše ekološke proizvode, narejene izključno iz ekoloških pridelkov z naše kmetije, lahko 24/7 kupite v našem prodajnem avtomatu na posestvu. Trenutno so na volji sledeči proizvodi - CENIK

Za vsa pojasnila in informacije smo na voljo na telefonskih številkah 041 622 062 in 041 610 522 ali po elektronski pošti info@trnulja.com
Veseli bomo vašega obiska!

Facebook

Lokacija

Kontakt

POSESTVO TRNULJA
Črna vas 265
1000 Ljubljana
Slovenija

46.00 vzporednik potuje točno čez posestvo

Lokacija: N 46° 00′ 00″, E 14° 28′ 41″

m +386 41 610 522 (rezervacije)
m +386 41 622 062 (proizvodi)
t +386 1 4271 903
e info@trnulja.com

Urnik

PONEDELJEK – NEDELJA
po predhodnem dogovoru za skupine.

Restavracija:
NEDELJE od 12.00 do 18.00
(ekološka kosila – obvezne rezervacije, prodaja lastnih proizvodov)

Za informacije in skupine nad 15 oseb nas pokličite na +386 41 610 522!

Vreme

Ljubljana
14. maja, 2022, 22:25
Partly cloudy
Partly cloudy
20°C
wind speed: 3 m/s NW
sunrise: 5:41
sunset: 21:04
 
PROMO VIDEO