fbpx
Prvo trajnostno posestvo v SLOVENIJI
> Povpraševanje
> Top razlogi za obisk

DOŽIVI

Trnuljina doživetja

Prostočasnim navadam vračanja k naravi, gibanju in sprostitvi v zelenem okolju na ekološkem Posestvu Trnulja namenjamo posebno pozornost. Vse več nas je, ki želimo začutiti mir in so nam lepote narave kažipot. Narava je tista magija, ki spodbuja iskrenje čustev, misli, vtisov nekje v nas – ne vemo točno kje – vemo pa, da je njena govorica najtrdnejše izhodišče dolge poti do človekove izpolnitve.

Na posestvu

Rade volje vas popeljemo na voden ogled ekološkega posestva Trnulja in vam predstavimo zanimivosti pridelave žitnic in oljnic ter njihovo ekološko predelavo. Gostje našega posestva si lahko ogledate zeliščni vrt in se seznanite s starimi sortami, zdravilnimi zelišči, dišavnicami in njihovem načinu ekološke pridelave ter uporabe.

Pripravili smo tudi tri programe vodenih ogledov: osnovni ogled ekološkega posestva, raznolik celodnevni izlet in njegovo krajšo različico. Seveda pa smo odprti za vaše predloge, prilagoditve oziroma spremembe programov.

Pri nas si lahko ogledate prikaz stiskanja olj po hladnem postopku, ki daje visoko kakovostna olja z ohranjeno naravno sestavo. Ogledu sledi pokušina olja, ki ga združimo z okusnim kruhom pripravljenim iz različnih vrst domače ekološke moke. Je sojino olje svetlejše od bučnega ali olja oljne ogrščice? Vse to boste lahko presodili sami… Doživetje je namenjeno večjim skupinam.

V naravi LJUBLJANSKEGA BARJA

 

Da bi dodobra začutili Ljubljansko barje vam priporočamo tudi nekaj urni ali poldnevni vodeni ogled znamenitosti okolice za zaključeno skupino ali individualnega gosta. Vodene izlete izvajamo v sodelovanju z lokalnim vodičem, mnogo lepih okoliških kotičkov pa poznava tudi sama, tako da vama na potepu z zadovoljstvom delava družbo. Če se nanj odpravimo peš, je to popolna priložnost, da v dlan primemo zemljo, pobožamo jutranjo roso, se naslonimo na jelšo ali z bosimi nogami stopamo po tleh, ki skrivajo prav toliko kot razkrivajo …

Mreža barjanskih kolovozov in štradonov obljublja priložnost, da se očarljivosti te pokrajine lahko naužijete tudi malce drugače – iz udobja naše prostorne kočije, ki lahko hkrati gosti do deset ljudi. Okrog posestva in po barjanskih ravnicah jo popelje električni avto POLARIS. Vožnja s kočijo traja približno 60 minut. Za daljšo vožnjo, dodatne vsebine in lokacije ter ceno se lahko predhodno individualno dogovorite.

Izrazito spodbujava ekološko naravnano premičnost, saj je to pomemben izbor, ki pomaga ohranjati naravo. Na Posestvu Trnulja si lahko sposodite električna kolesa. Da ne bi imeli neprijetnosti z orientacijo, vam priskrbimo ustrezen zemljevid kolesarskih poti.

Na reki Ljubljanici

Ljubljansko barje ne bi bilo kar je brez Ljubljanice reke sedmih imen, neumorne vodne popotnice, ki je bila včasih tudi sama pomembna plovna pot. Vsaka reka ima več značajev. Ljubljanica jih ima nešteto. Radodarna se razkazuje ribičem, varna in domača je številnim vrstam živali in rastju, s katerimi si deli svoj dom. Nepogrešljiva se zdi nam, ki tu živimo. Katero svojo značilnost pa bo izpostavila vam, ki tu gostujete, lahko odkrijete sami.

Organizacijo vožnje s turistično ladjico po Ljubljanici izpeljemo na turistični kmetiji za večje skupine. Na ladjico se vkrcate 400 metrov od našega posestva, kjer je za to posebej urejen pristan, nato pa se z lenobnimi tokovi Ljubljanice postopoma zapeljete v urbano okolje živahnega starega mestnega jedra Ljubljane, glavnega mesta Slovenije in zelene prestolnice Evrope leta 2016.

Gostje apartmajev si lahko na Posestvu Trnulja izposodite kanu za plovbo po Ljubljanici. Z nekaj znanja si lahko odveslate čisto sveže in razgibano doživetje, ki vas bo približalo skritim kotičkom reke.

Ekološki welness in fitness

 

“Zdrav um v zdravem telesu je kratek, a celovit opis človeka, ki je na tem svetu srečen.” (John Locke)

Razvajanje, sprostitev, dobro počutje in drobne radosti vam na Posestvu Trnulja ponujamo tudi v našem ekološkem wellnessu.
Vodna kopel, obogatena z ekološkimi zelišči in dišavami, pozitivno vpliva na razpoloženje in čustva ter v telesu ustvarja notranje ravnovesje. Zaželite si lahko masažo celega telesa, ki bo sprostila pretok vaše vitalne energije.

Razvajajte se v naravi, ob ptičjem petju in božanju sonca. S popolnoma naravno ekološko kozmetiko izvedemo masažo rok, nog, ramen in glave.

Na ekološkem Posestvu Trnulja imamo na voljo tudi fitness opremo. Pripravimo vam lahko individualni program vadbe, ki ga boste izvajali v naših prostorih pod vodstvom osebnega trenerja.

Welness in fitness programi so na voljo apartmajskim gostom.

Zakaj smo drugačni in boljši?

Posestvo Trnulja je način našega življenja, odraža naše sobivanje z naravo, katero zelo spoštujemo. Je odraz naše življenjske filozofije, ki jo bomo z veseljem delili z vami. 

TRNULJIN PRODAJNI AVTOMAT
Naše ekološke proizvode, narejene izključno iz ekoloških pridelkov z naše kmetije, lahko 24/7 kupite v našem prodajnem avtomatu na posestvu. Trenutno so na volji sledeči proizvodi - CENIK

Za vsa pojasnila in informacije smo na voljo na telefonskih številkah 041 622 062 in 041 610 522 ali po elektronski pošti info@trnulja.com
Veseli bomo vašega obiska!

Facebook

Lokacija

Kontakt

POSESTVO TRNULJA
Črna vas 265
1000 Ljubljana
Slovenija

46.00 vzporednik potuje točno čez posestvo

Lokacija: N 46° 00′ 00″, E 14° 28′ 41″

m +386 41 610 522 (rezervacije)
m +386 41 622 062 (proizvodi)
t +386 1 4271 903
e info@trnulja.com

Urnik

PONEDELJEK – NEDELJA
po predhodnem dogovoru za skupine.

Restavracija:
NEDELJE od 12.00 do 18.00
(ekološka kosila – obvezne rezervacije, prodaja lastnih proizvodov)

Za informacije in skupine nad 15 oseb nas pokličite na +386 41 610 522!

Vreme

Ljubljana
14. maja, 2022, 22:31
Partly cloudy
Partly cloudy
20°C
wind speed: 3 m/s NW
sunrise: 5:41
sunset: 21:04