Ekološka kulinarična delavnica s pripravo jedi iz konoplje

9. Mar, 2020 | Team building programi

Vas zanima poučna, zabavna in hkrati ekološka kulinarična delavnica?
Bi želeli vašim skupinam omogočiti izkušnjo priprave ekoloških jedi iz konoplje?
Dovolite, da vas očara vrhunsko pripravljena in organizirana kulinarična delavnica na posestvu Trnulja.
.
V današnjem tempu življenja, ko si le redko vzamemo čas za miren obrok, je še toliko bolj zanimivo in pomembno druženje v kuhinji ob pripravi zdrave ekološke hrane. V zadnjih letih med najbolj popularna živila, na področju ekološke pridelave, vstopa konoplja. A marsikdo si niti ne predstavlja kakšne jedi je danes mogoče pripraviti iz konoplje.
.

Ekološka kulinarična delavnica.

ekološka kulinarična delavnica.
Trnuljina ekipa je v svojo ponudbo na posestvu, uvrstila tudi zanimivo in nepozabno ekološko kulinarično delavnico priprave jedi iz konoplje, vse od hladne predjedi, preko glavne jedi, pa do sladice.
.
Ker smo na kmetiji, seveda ne sme manjkati tudi konopljin kruh.
.
Udeleženci kulinarične delavnice se razdelite v skupine po 2 – 3 in v parih pripravljate hrano, ki ste si jo izbrali za pripravo. V natančno odmerjenem času imate pred seboj najmanj 3 fantastične izzive: pripraviti predjed iz konoplje, pripraviti glavno jed in pripraviti okusno ter nepozabno konopljino sladico.
.
Na koncu ste udeleženci edinstvene ekološke kulinarične  delavnice postavljeni tudi pred izziv serviranja pripravljenih jedi, seveda ob pomoči Trnuljinega strokovnega kuharskega osebja, ki daje velik poudarek trajnostni kuhinji iz sestavin, ki jih pridelamo na posestvu. Zmagovalec je ekipa, ki po oceni Trnuljine strokovne ekipe, pripravi najbolj okusno in najbolj všečno jed, hkrati pa ji uspe tudi strokovna postrežba.
Rezanci konoplja

Okusno pripravljena jed iz ekološke kulinarične delavnice: rezanci iz konoplje.

.
Nekatere proizvode boste po končani ekološki kulinarični delavnici odnesli tudi domov, da boste z naučenim nadaljevali v svoji kuhinji, pripravljene jedi pa bomo pojedli za skupno mizo, malo pokomentirali in zraven spili kozarček izvrstnega ekološkega vina, ki bo podčrtalo kakovost pripravljenih kulinaričnih izzivov.
.

Trajanje: cca. 4 ure
Primerno število oseb: delavnica je primerna za skupine 8-10 oseb
Čas izvedbe: (ekološka kulinarična delavnica se izvaja celo leto)