Seznam manjših, a specializiranih, marketing agencij v Sloveniji

10. Feb, 2022 | Digitalni marketing na Trnulja.com

Še posebej v zadnjem obdobju, ko na digitalnem področju, ne samo Slovenija (z digitalnimi voucherji), ampak celo Evropa, močno spodbujata transformacijo podjetij v digitalno, se je število digitalnih, marketing agencij, znantno povečalo, pri čemer pa podjetja in posamezniki, ki potrebujete storitve marketinških agencij, iščete vse bolj specializirane marketing agencije. Zavedanje, da je za učinkovit marketinški nastop v vedno večji poplavi digitalnih marketinških kanalov, potrebno globoko razumevanje delovanja posameznega kanala, med podjetniki, vse bolj stopa v ospredje.

Spodaj je predstavljen seznam nekaterih, ne največjih, a zato specializiranih marketing agencij v Sloveniji, pri čemer je ob vsaki dopisano s čim se spcializirano tudi ukvarja prvenstveno. Pregled specializiranih marketing agencij na Slovenskem trgu je bil opravljen v letu Februarju 2022.

Marketing agencija Magentia

marketing agencija magentiaMarketinška agencija Magentia je manjša agencija, ki se je specializirala prvenstveno na ponujanje storitev grafičnega oblikovanja, dizajna, ilustracij ter njihovo vkomponiranje v vsebinski marketing ter organski spletni nastop. V agenciji Magentia se pozicionirajo kot marketinška agencija, ki svojim naročnikom ponuja tudi storitve vzpostavljanja in zagotavljanja učinkovite prodaje, saj so pri svojem poslovanju močno navezani z agencijami, ki se prvenstveno sicer ne ukvarjajo z marketingom, temveč jim je primarna dejavnost izboljševanje prodaje podjetij. V sklopu ponujanih storitev marketing agencija Magentia boste v prvi fazi našli zato ponudbi grafike in kreative, na eni strani ter spletne rešitve na drugi strani.

K osnovnim storitvam grafike in kreative sodijo celovito grafično oblikovanje in grafične podobe, oblikovanje tiskovin, oblikovanje publikacij, embalaž ter digitalno ilustracijo. V sklop spletnih rešitev pa sodijo izdelava spletnih strani, vzdrževanje spletnih strani ter izdelava spletnih trgovin na eni strani ter iskalni, vsebinski marketing in optimizacija spletnih strani, na drugi strani.

Specializacija marketing agencije Magentia se izkazuje v manjši ekipi in butičnem pristopu, saj je agencija tudi t.i. hišna agencija njihovih podjetij Panheat.si, varovanje objektov in drugih.

Agencija Kodnes

marketing agencija kodnesKODNES agencija je mlada, primorka agencija iz Nove Gorice, ki je bila, predvsem v svojih začetkih, pred desetimi leti, specializirana za izdelavo spletnih strani, spletno oglaševanje na Google Ads in upravljanje s socialnimi omrežji. Danes je agencija Kodnes stičišče različnih specializantov za grafično oblikovanje, celostno digitalno oglaševanje in multimedijske storitve. V zadnjem obdobju je agencija Kodnes, na svojem področju zrasla do velikosti, na kateri upravlja z več kot 60 spletnimi projekti na leto ter več kot 50 oglaševalskimi računi. Tako v Sloveniji kot tudi v tujini.

Specializirana marketing agencija za SEO optimizacijo spletnih strani Seo-Praktik.si

marketing agencija Seo-Praktik.siOptimizacija spletnih strani & SEO svetovanje Seo-Praktik.si je specializirana marketing agencija izključno za izvedbo optimizacije spletnih strani in trgovin ter SEO svetovanje, ki vključuje 24. urni program prenosa SEO znanj do njihovih poslovnih partnerjev v obliki SEO mentorstva. Seo-Praktik.si se ukvarja izključno z optimizacijo internetnih strani, njihov program SEO mentorstva pa zadnje desetletje,v povprečju sprejema cca 65. različno velikih podjetij in podjetnikov, na leto. Ker uspešno izvede program SEO mentorstva omogoča tudi prejem SEO certifikata, se za SEP svetovanje v obliki mentorstva na Seo-Praktik.si, odloča tudi veiko število študentov in tistih, ki izvajajo prakso pri različnih podjetjih.

Specializirana za SEO optimizacijo marketing agencija Seo-Praktik.si je sicer tudi reden outsource pri storitvah optimizacije spletnih strani številnim ostalim, slovenskim, večjim digitalnim in marketinškim agencijam.

Specializirana marketing agencija za Google Ads oglaševanje Adeo

marketing agencija adeoSpecializirana marketinška agencija Adeo je srednje velika marketing agencija iz Maribora, ki pa svoje naročnike več kot uspešno pridobiva iz celotne Slovenije. Razlog je v njihovi specializaciji predvsem na področju oglaševanja s pomočjo Google Ads, sicer pa imajo v svoji ponudbi tudi številne druge storitve, ki jih zahtevajo naročniki, ki se zanimajo za celovit digitalni in spletno marketinški nastop. Google Ads oglaševanje je primarna storitev marketing agencije Adeo, kjer so s svojimi rezultati v zadnjih letih pomagali že števillnim podjetjem in posameznikom drastično izboljšati njihove prodajne rezultate. Nekatere, zelo poznane blagovne znamke, ki jim je marketing agencija Adeo pomagala izboljšati njihovo poslovanje so: Kenwood, DeLonghi, Tognana, Skupina Hanus, Neuroth, Becel, idr,…

Agencija ProMarketing

marketing agencija promarketingMarketinška agencija ProMarketing je v Sloveniji, na področju spletnega trženja, zagotovo najbolj poznana tistim podjetnikom in posameznikom, ki uporabljajo družabno omrežje LinkedIn. ProMarketing agencija je najprej postala specializirana za družabno omrežje LinkedIn, k profesionalni storitvi rabe LinkedIn omrežja pa so priključili še druge marketinške storitve: Google in Facebook oglaševanje, optimizacija spletnih strani. Ker je marketing agencija ProMarketing tesno povezana s poslovnim partnerjem Oracle, se med vrh njihovih storitev uvršča tudi marketinška avtomatizacija in razvoj CRM sistemov. Agencija organizira tudi številne izobraževalne tečaje za digitalni marketing.

Marketinški freelancer Matija Zajšek

marketing freelancer matija zajšekMatija Zajšek iz spletne strani matijazajšek.com se s spletnim marketingom in spletno prodajo ukvarjam že 10 let. Glavne storitve mojega spletnega nastopa so SEO svetovanje v obliki mentorstva, vsebinski marketing in razvoj spletne prodaje za manjša in srednje velika podjetja v Sloveniji. Kot samostojni bloger in pisec spletnih vsebin na več kot 150 spletnih straneh (tudi na tej) se ukvarjam predvsem z mentoriranjem podjetij za to, da znajo samostojno, s pomočjo kakovostnega vsebinskega marketinga, pripravljati uporabne, koristne in prodajne spletne vsebine na različnih spletnih kanalih. Med katerimi pa izstopata predvsem Google in LinkedIn. Med moje stranke in poslovne partnerje sodijo Prva finančna agencija d.o.o., in Prva bonitetna agencija d.o.o., Wuerth d.o.o., Porsche InterAuto, Kreal d.o.o., GaiaNaturelle d.o.o. in drugi.

Marketing agencija Strobl Advertising

agencija strobl advertisingMarketing agencija Strobl Advertising uvršča med svoje specializirane storitve za trženje preko spleta Google Ads in Facebook oglaševanje, optimizacijo spletnih strani, vsebinski marketing ter grafičn oblikovanje in oblikovanje kreativnih kampanj. Strobl Advertising Slovenija sicer sodi v okrilje večje oglaševalske skupine Strobl Advertising Group. Med nekatere izmed njihovih najbolj odmevnih marketinško kreativnih in oblikovalskih kampanj sodijo kampanje za Hofer HOT mobilno telefonijo, oblikovanje kreative za projekt Botrstvo, oblikovanje kreative za projekt Veriga dobrih ljudi, optimizacija spletne strani za MojeOko.si, oblikovanje kreative za štajerska selekcija vina SweetPearls, itd..

 

Ekart Marketing

marketing agencija ekart marketing

Zelo nišno specializirana marketing agencija Ekart Marketing je poznana v Sloveniji predvsem vsem podjetnikom, ki delujete v panogi varčevanja z energijo (toplotne črpalke, klima naprave, ir paneli in sončne elektrarne), saj so lastniki in upravljalci enega izmed najbolj poznanih novičarskih in spletnih portalov na področju tematike upravljanja z energijo (Varčevanje-energije.si). Ekart marketing ponuja vrhunske storitve zainteresiranim podjetjem na področju oglaševanja na njihovem portalu varčevanje-energije.si, sicer pa se v zadnjem času zelo usmerja tudi v ponujanje prodajnih storitev za podjetja, ki delujete v omenjenih panogah (t.j. skrb za pridobivanje novih stran, ki se zanimajo za toplotne črpalke, ir panele, sončne elektrarne in podobno). Spletni portal, že več kot desetletje, izdaja tudi isto imensko revijo Varčujem z energijo.

Marketing agencija Mighty Plus

marketing agencija mighty plusMarketing agencija Mighty Plus je specializirana za pripravo vrhunskih marketinških digitalnih strategij za celosten pristop k trženju na spletu. Mighty Plus agencija je osredotočena na starteški pristop k marketingu na spletu. Specializirano so predvsem na pripravo celovitih digitalnih startegij, ki jih nato skupaj s svojimi poslovnimi partnerji poskušajo pripeljati v “življenje”. Zraven priprave načrtov za učinkovit digitalni nastop, so specializirani za spletno oglaševanje na Googlu, družabnih omrežjih in optimizacijo spletnih strani.

 

POJASNILO: Seznam specializiranih marketinških agencij se sproti posodablja. Če bi želeli tudi sami uvrstiti svojo marketinško agencijo na zgornji seznam, nas o tem obvestite čez naš kontaktni obrazec. V sporočilu navedite specializirano področje s katerim se ukvarjate na področju marketinga in priložite sliko z logotipom. Po pogovoru z vami bomo preverili možnosti vključitve vaše agencije oz. marketinške dejavnosti na naš seznam.