Predavanje o klinični somatiki (senzorično-motorično zavedanje), praktični prikaz in vaje

23. Mar, 2020 | Team building programi

Vas zanima zdrav duh v zdravem telesu?
Si želite izkušnje, ki povezuje strokovno znanost zavedanja sebe, svojih gibov, odločitev in dejanj?
Izkusite uporabo procesa učenja boljše kakovosti nadzora nad gibanjem in mišicami! Obiščite predavanje o klinični somatiki!

Predavanje o klinični somatiki

Način in sodoben tempo življenja nas postavlja pred vsakodnevne izzive in prepreke, ki jih, prej ali slej, na svojem telesu, občutimo vsi. Med dejavnike nepravilne drže telesa in načina življenja sodijo tudi čustva. Strah, jeza, žalost, veselje so le nekatera čustva, ki se odražajo na telesu in skozi leta pustijo posledice. Največkrat se posledice kažejo v nepravilni telesni drži in posledično deformaciji oz. neskladnosti telesa. V nadaljevanju zato prihaja do raznih bolečin, ki onemogočajo normalno delovanje in življenje, tako v delovnem kot tudi v domačem okolju.

Z rednimi vajami in pravilno telesno aktivnostjo lahko pozitivno vplivamo na obstoječe stanje in preprečimo nastanek nepravilnih telesnih form.

Klinična somatika je povezava telesne aktivnosti in zavestnega delovanja telesa. Vsak gib je posledica mišičnega krčenja in sproščanja, ki je lahko podzavestno ali zavestno. Z vajami klinične somatike želimo gibanje ozavestiti in s tem prevzeti nadzor nad svojim telesom.

Naše počutje se izboljša, kar nam daje novo energijo in voljo do dela, ustvarjanja, prostočasnih aktivnosti in nam na splošno izboljša kakovost življenja.

predavanje o klinični somatikiPredavanje o klinični somatiki začnemo z nekaj minutami predavanja, na katerem pokažemo primere dobrih praks, v nadaljevanju pa tudi sami preizkusimo nekaj vaj, ki jih lahko brez težav izvajate na delovnem mestu, od teh pa nekatere lahko opravljate celo sede.

V kolikor nam čas dopušča, se posvetimo individualno tudi težavam posameznika in predlagamo vaje, ki so primerne za odpravo le-teh, za vsakega posameznika, posebej.

Predavanje in praktične prikaze klinične somatike vodi izkušen osebni trener Miha Dragoš, profesor športne vzgoje, ki velja za enega najbolj priznanih slovenskih AFP trenerjev in je hkrati tudi učitelj smučanja, teka na smučeh, plavanj ter vsestranski vaditelj odbojke, rokometa in košarke.

.Predavanje o klinični somatiki:

Izvedba delavnice: skozi vse leto
Število udeležencev: od 20 do 50
Čas trajanja: po dogovoru