Team building za podjetja – koristi in načini izvedbe

27. Jul, 2020 | Team building programi

Team building za podjetja okrepi vezi in odnose med zaposlenimi, kar se odraža na celotnem delovanju in rezultatih podjetja. O pomembnosti te oblike druženja ter načinih, kako lahko izvajamo team building za podjetja, v nadaljevanju.

.

Za aktualno ponudbo team building programov, ki jih izvajamo na posestvu Trnulja kliknite tukaj.

.

Team building je več kot le druženje

Team building za podjetja – programi zajemajo aktivnosti, ki so povezane z grajenjem tima. Tim pa sestavljajo posamezniki, ki stremijo k doseganju istih ciljev znotraj podjetja.

Team building poteka na različnih delovnih področjih in na različne načine, ki se jih prilagodi potrebam in željam naročnika. Vsem programom in načinom je skupno to, da se posamezniki znotraj tima bolj povežejo med seboj, izboljšajo komunikacijo in sodelovanje, ter da izboljšajo delovne procese.

Team building za podjetja ni samo prostočasno druženje zaposlenih. Gre za naprednejšo obliko druženja, kjer preko reševanja tematskih in miselnih nalog lahko bolje spoznate sodelavce in njihove karakterje, opazite kako se posameznik odzove v določeni situaciji, kako pristopa k reševanju problemov, kako se pri tem razume z drugimi in navsezadnje, kdo ima lastnosti voditelja. Že skozi klasične športne igre lahko hitro prepoznate tekmovalne in ambiciozne zaposlene.

Team building naj v prvi vrsti služi sprostitvi zaposlenih, spoznavanju drug drugega in grajenju osebnih odnosov, kar pa posledično vpliva na pripadnost podjetju in kolegialnost. Podjetja se velikokrat premalo zavedajo pomembnosti internega druženja in tega, da zadovoljni zaposleni delajo bolje in uspešneje.

Koristi, ki jih prinaša team building za podjetja

Glavne koristi, ki jih prinaša team building za podjetja se izkazujejo kot:Team building za podjetja

 • boljša komunikacija med zaposlenimi
 • sproščeno vzdušje med zaposlenimi,
 • okrepitev odnosov in povezanost zaposlenih,
 • višja motiviranost za delo,
 • višja produktivnost pri delu,
 • prijaznejši odnos zaposlenih do strank,
 • boljše poslovanje podjetja.

Organizacija dogodkov, kot je team building za podjetja, je lahko izvedena kot zabavni team building, katerega prvenstveno je namen sprostiti zaposlene in okrepiti pristne človeške vezi med zaposlenimi, lahko pa je team building za podjetja organiziran povsem strokovno – t.i. strokovni team building, katerega prvenstveno je naloga okrepitev določenih veščin in znanj, okrepitev ali osvežitev nekaterih specifičnih sposobnosti, spoznavanje novih orodij in znanj in drugo.

Kje in kako lahko organizirate team building za podjetja?

Team building lahko organizirate na več načinov. Na spletu lahko najdete številne ideje, kako zaposliti in na zabaven način povezati vaše zaposlene. Naj bo to z reševanjem miselnih nalog, športnih aktivnosti, adrenalinskih doživetij ali iskanjem kreativnih idej za vaše naslednje projekte – pri vsem je pomembno, da so vključeni vsi zaposleni in da je team building zabaven in ne obremenjujoč. Pri izbiri team buildingov je pomembno, da direktor skupaj s kadrovnikom in vodjami oddelkov razmišlja o ciljih team buildinga in jih poskuša usmeriti v korist podjetja. Potrebno je le dobro razmisliti na katerem nivoju je vaš team ter poiskati primerne aktivnosti in zanesljivega izvajalca team buildingov.

Team building lahko organizirate v sodelovanju z zaposlenimi, in jih vključite v izbiro team buildinga – izbiro prostora ali tematike, kar je lahko že del team building programa.

Na našem posestvu lahko vaš team building postane edinstveno doživetje, ki bo okrepilo odnose med zaposlenimi in v ekipo vneslo pozitivno energijo in motivacijo za delo. 

Med najbolj priljubljenimi team building programi za podjetja ponujamo:Team building za podjetja

 • kulinarični team building,
 • izobraževalni team building,
 • doživetja za skupine z vožnjjo z ladjico po Ljubljanskem barju,
 • doživetja z vožnjo z električnimi avtomobili,
 • raziskovanje narave in okolice Ljubljanskega barja s kolesi itd.

Na našem posestvu boste uživali tudi v vrhunski, ekološko pridelani kulinariki. Na voljo so tudi trajnostni, kakovostno in sodobno opremljeni apartmaji za prenočitev.

Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri team building programa

Team building za podjetja je lahko za vodstvo velika odgovornost, pogosto pa je povezan tudi z velikimi stroški. A čeprav je organizacija dogodka zelo strokovno izvedena, se veliko zaposlenih dogodka ne udeleži ali pa se pojavi nezadovoljstvo z izbiro programa. Zakaj je tako? Poglejmo nekaj ugotovitev:

 • zaposlenim na dogodku ni všeč hrana, ali pa je pogostitev vsako leto ista – pomembna je raznolikost
 • pogosto jim ni všeč lokacija, zato se je potrebno še bolj potruditi za izbiro primernega okolja
 • udeleženci morajo biti seznanjeni, kakšen je namen team buildinga za podjetja
 • zelo pomembno je, da zaposleni na dogodku intenzivno sodelujejo
 • vodilni naj pri izbiri lokacije in team building iger za mnenje prosijo zaposlene, ki so se že udeležili podobnih dogodkov
 • vodilni naj se na team building dogodkih izognejo dolgim pozdravnim govorom
 • pomembna je tudi izbira team building iger, marsikdo je v slabi fizični pripravljenosti in se ne bo počutil dobro, če se bo moral preveč naprezati. Zato je pomembno da izberemo primeren program, kjer bojo lahko brez težav sodelovali vsi zaposleni.
 • na dogodku ni primerno prekomerno popivanje, saj lahko uide iz nadzora.