Zakaj na team building za podjetja na ekološko posestvo Trnulja

7. Avg, 2022 | Team building programi

team building za podjetja za dobro uigrano ekipo

Niti najbolj sposoben šef v poslu ne more kaj omembe vrednega doseči, če nima dobro uigrane ekipe. Zato se vodilni iz dneva v dan bolj zavedajo, da so dobri odnosi med zaposlenimi za podjetje ključni. Ne samo zato, da se izognete konfliktom, pač pa tudi zato ker podjetju prinašajo večji dobiček. Učinkovit team building za podjetja lahko pomaga izboljšati interakcijo med zaposlenimi in jih nauči bolje sodelovati. A kakšen team building v dani situaciji izbrati in kako se odločiti za popolno lokacijo?

Na kaj paziti pri izbiri team buildinga?

Pri izbiri idealnega team buildinga je pomembno imeti informacije o tem, katere dejavnosti so v nekem trenutku najbolj primerne za vaš tim in kako jih izvesti. S tem boste v podjetju izboljšali vzdušje in odnose med zaposlenimi, povečali produktivnost in spodbudili timsko delo.

Vsekakor pa morate pri izbiri team buildinga imeti v mislih tudi korporativno kulturo vašega podjetja. Če je del vaše vizije trajnostnost, ekološkost in povezanost z naravo, potem naj bo tak tudi izbrani team building. Če želite poleg tega ekipo povabiti nekam v naravo v bližino Ljubljane, potem je idealna izbira za vas naše posestvo Trnulja. Smo prvo trajnostno posestvo v Sloveniji ter večkratni prejemniki mednarodnih nagrad za kulinariko, trajnost in inovativnost. Prisegamo na ekološko in naravno, taka pa je tudi naša ponudba.

Ste v dvomih, kakšno druženje bi bilo za vašo ekipo najbolj primerno? Team building za podjetja lahko sledi našim že utečenim in preverjenim programom, ki jih predstavljamo v nadaljevanju, lahko pa za vas oblikujemo program popolnoma po meri vašega podjetja. Izbira je vaša – v vsakem primeru se bo vaš tim zabaval, cilji team buildinga pa bodo doseženi.

team building za podjetja na posestvu Trnulja

To so glavne prednosti team buildinga na posestvu Trnulja

Team building programe bi lahko na grobo razdelili na strokovni in zabavni team building. V obeh primerih je namen takšnega druženja grajenje skupine in izboljšanje medsebojnih odnosov v ekipi.

Na posestvu Trnulja ponujamo vse možnosti tovrstnega druženja, saj imamo idealne pogoje za izvedbo strokovnega, izobraževalnega, zabavnega ali motivacijskega druženja. Manjšim ali večjim skupinam poleg tega nudimo prvovrstno in nepozabno kulinarično doživetje ter namestitev v ekoloških apartmajih visokega kakovostnega razreda.

Naj bodo vaši zaposleni deležni vrhunske kulinarične izkušnje na našem ekološkem posestvu z naslednjimi značilnostmi:

– inovativni meniji iz lokalnih sestavin po vzoru naših prednikov

– ambient s kaminom in pridihom domačnosti

– nadkrita terasa s prostorom za 30 oseb

– velika zelenica s počivalniki neposredno pred restavracijo

team building za podjetja z izbrano kulinariko
team building za podjetja z izbrano postrežbo

Pomembno je vedeti tudi, da je na ekološkem posestvu Trnulja na voljo vsa oprema za izvedbo in kombiniranje različnih tipov team building programov. Izvedete lahko športne, zabavne, motivacijske ali izobraževalne programe – odvisno od tega, kakšne so potrebe vašega podjetja. Za izvedbo seminarjev in raznih delavnic so skupinam na voljo brezžične povezave, projektorji, platna, mikrofoni in vse ostale tehnične podrobnosti, ki jih potrebujete za izvedbo programa.

To so glavne prednosti team buildinga na posestvu Trnulja:

– odlična lokacija sredi neokrnjene narave

– možnost koriščenja zunanjega in notranjega prostora

– vsa potrebna tehnična oprema na lokaciji 

– enostaven dostop in lastno video nadzorovano parkirišče

– nepozabna ekološka kulinarika z inovativnimi elementi

In še ena pomembna prednost, če se boste odločili za team building za podjetja pri nas: le dober skok smo oddaljeni od Ljubljane. Žal nas sodoben način življenja in večna naglica močno omejujeta, a ekološko posestvo Trnulja ponuja oboje: bližino glavnega mesta in neokrnjeno naravo vasi.

V nadaljevanju lahko podrobno spoznate aktivnosti in doživetja, ki vašo ekipo pričakujejo na našem posestvu. Spoznajte, kakšne prednosti in učinke si lahko obetate.

Za ponudbo team buildingov na posestvu Trnulja

Team building za podjetja in programi, ki jih ponujamo na posestvu Trnulja

Športno rekreativni vodeni programi na posestvu Trnulja

Eden najbolj priljubljenih team building programov na posestvu Trnulja so gotovo športno rekreativni vodeni programi za podjetja. Če želite v svoji ekipi spodbuditi športen duh, jih povabite na športni team building, ki bo potekal v zdravo tekmovalnem in športnem duhu.

V teoriji se marsikdo spozna na šport, a vendar so natančna pravila igre in pravilno izvajanje gibov številnim španska vas. Takšen pristop je lahko tudi nevaren, saj lahko zaradi nepravilnega pristopa k določenemu športu pride do raznih poškodb. Na posestvu Trnulja zato organiziramo voden, športno rekreativen program, katerega namen je predvsem vaše zaposlene navdušiti za šport in jih hkrati strokovno poučiti o pravilnem telesnem razgibavanju.

športni team building za podjetja

Vaša ekipa bo z usposobljenimi vaditelji in profesionalnimi športniki predelala pravila glede športnih rekvizitov in izvedbe določenih gibov pri različnih športih. Namen športnega team buildinga je ta, da v prisotnosti profesionalnega trenerja ekipa v enem dnevu spozna več športov. Strokovno usposobljen voditelj bo ekipi ves čas v oporo in jim bo na praktičnih primerih približal različne športe.

In katere športe lahko vaša ekipa spozna? Približamo jim lahko pravila igre pri odbojki, badmintonu, balinanju, vožnji s kolesom, teku, nordijski hoji, supanju, vadbi na prostem in v fitnesu, veslanju s kanujem in še mnoge druge športe.

Seveda po enem dnevu športnega druženja še ne boste postali vrhunska športna ekipa, a se bodo udeleženci vsekakor veliko naučili o določenih športih in odšli domov primerno motivirani, kar je tudi namen in cilj team buildinga za podjetja.

Polagamo pa vam na srce naslednje: preden se odločite za tovrstni team building, natančno razmislite o fizičnih sposobnostih vaše ekipe zaposlenih. Ni vsakdo zagret za športne aktivnosti in ni vsakdo sposoben športnega udejstvovanja. Če se bo kateri od zaposlenih počutil neprijetno in pod stresom, cilj team buildinga ne bo dosežen.

Vsekakor pa se bomo na Trnulji potrudili, da bodo aktivnosti na našem športnem team buildingu prijetne za vse udeležence. Naučili se bodo veliko novega ter se med seboj še bolj povezali s skupnimi izkušnjami, učenjem in medsebojno podporo.

team building za podjetja za dobro uigrano ekipo
kolesarjenje: team building za podjetja

Splošni podatki o team buildingu:

– primeren za skupine od 10 do 30 oseb

– izvaja se v času od aprila do oktobra v lepem vremenu, sicer se preloži

– prilagodljiv program, ki traja od 2 do 6 ur

Kakšne prednosti prinaša športni team building za vašo ekipo:

– učenje sprejemanja kritike ali feedbacka

– izboljšana komunikacija

– zastavljanje in doseganje ciljev

– učenje tehnik za spopadanje s stresom

Supanje po Ljubljanici

Supanje je trenutno eden najbolj trendovskih športov, ki je obnorel vse generacije. Supati je mogoče tudi na posestvu Trnulja – v naši ponudbi je namreč nepozaben team building za podjetja na eni izmed najbolj zanimivih slovenskih rek, Ljubljanici. 

Za supanje se vaši ekipi ni treba peljati daleč stran od ekološkega posestva Trnulja. Team building se namreč odvija v neposredni bližini, saj je pristan na našem posestvu čudovita izhodiščna točka za supanje po Ljubljanici.

Udeleženci se na parkirišču posestva Trnulja srečate z inštruktorjem in se z njim podate na krajši sprehod do pristana, kjer vas čakajo supi. Inštruktor vam bo na kratko predstavil ta šport in vsakemu posebej pomagal pri prvih vesljajih na supu. Za sodelovanje v tem programu ne potrebujete posebnega predhodnega znanja, priporočljivo pa je seveda, da znate plavati.

Čas, ki ga bo vaša ekipa preživela na vodi, je odvisen od fizične pripravljenosti udeležencev in od znanja posameznikov. Običajno je prvič za skupine dovolj 1 ura supanja.

Po zaključenem supanju vas bomo pogostili z nepozabnim ekološkim kulinaričnim doživetjem, ki se bo odvijalo v Trnuljini restavraciji. Po ekološkem kosilu lahko ekipa izvede še strokovno izobraževalni motivacijski team building – če bo zanj ostalo še kaj energije.

Team building program supanje po Ljubljanici lahko združite z ostalimi našimi team building programi, na našem posestvu pa lahko tudi pokusite ekološko pridelano hrano in prespite v čudovitih, naravnih apartmajih.

team building za podjetja: supanje na Ljubljanici
team building za podjetja: supanje

Splošni podatki o team buildingu:

– primeren za skupine od 10 do 20 oseb

– izvaja se v času od aprila do oktobra v lepem vremenu, sicer se preloži

– prilagodljiv program, ki traja od 2 do 3 ure, vključno s kosilom

Kakšne prednosti prinaša team building supanje po Ljubljanici za vašo ekipo:

– povečanje zaupanja med člani ekipe

– zmanjševanje konfliktov znotraj ekipe

– spodbujanje medsebojne komunikacije

– povečanje sodelovanja med zaposlenimi

Vožnja z ladjico po Ljubljanici

Eden najbolj priljubljenih programov za team building za podjetja na posestvu Trnulja je zagotovo vožnja z ladjico po reki Ljubljanici. Čudovita Ljubljanica, znana tudi kot reka sedmih imen, ima bogato zgodovino in nas še vedno razveseljuje s prelepo naravo. Vožnja z ladjico po Ljubljanici je v zadnjih letih doživela pravi turistični razcvet – na marsikateri ladjici, ki pluje po Ljubljanici, pa so tudi udeleženci team buildinga.

Team building ponudba posestva Trnulja vključuje vožnjo z ladjico EMA. Udeleženci team buildinga se lahko vanjo vkrcajo v Ljubljani: bodisi na Špici ali Zlati ladjici ali pod Mesarskim mostom. Termin vožnje z ladjico se lahko v celoti prilagodi vašemu programu, tako da lahko celoten program team buildinga izvajate na poljubnih mestih ob Ljubljanici.

Če želite, vas lahko na doživetju med plovbo po Ljubljanici pospremi izkušen vodič, ki vas bo popeljal v skrivnosti in legende, ki se prepletajo z Ljubljanico in življenjem ob njej. Skozi stoletja so se na tem območju namreč razvile mnoge legende. Ena najzanimivejših je ta, ki pravi, da so včasih peke, ki so goljufali svoje stranke, s Čevljarskega mosta pomakali v vodo pred vso radovedno množico. Najbolj poznana pa je seveda zgodba o povodnem možu in prelepi Urški.

Plovba z ladjico EMO traja približno eno uro. Po zaključku vas bo ekipa Trnulje pričakala v svojem pristanu in vas pospremila do posestva. Na posestvu boste nadaljevali pripravljen team building program, za dobro počutje pa vas bomo razvajali z okusnimi prigrizki in ekološko pripravljenim kosilom. Po kosilu se lahko odpravite na sprehod po čudoviti naravi, ki obdaja ekološko posestvo Trnulja in se sprostite ob žvrgolenju ptic. Ko se bo vaše druženje zaključilo, vas bomo z ladjico EMO odpeljali nazaj v središče Ljubljane.

team building za podjetja: Ljubljana z ladjico
team building za podjetja: vkrcanje na ladjico

Splošni podatki o team buildingu:

– primeren za skupine do največ 30 oseb

– izvaja se po dogovoru

– traja od 3 do 5 ur, vključno z obiskom posestva in kosilom

Kakšne prednosti prinaša ta tip team buildinga za vašo ekipo:

– odlična priložnost za sprostitev celotne ekipe

– zabavna in poučna izkušnja 

– spodbujanje medsebojne komunikacije

– povečanje sodelovanja med zaposlenimi

– izboljšanje vzdušja med zaposlenimi in delovne vneme

Vožnja z električno kočijo po Ljubljanskem barju

Še en team building za podjetja ponujamo, ki je prav posebno doživetje. Vožnja z električno kočijo po barju je čudovit izlet, na katerem lahko skupaj z ekipo raziskujete naravo v bližini Ljubljane na sodoben način. Na vožnji lahko opazujete barje v jesenskih in zimskih meglicah in skrivnostno barjansko naravo v polnem razcvetu. Morda boste imeli celo srečo in boste uzrli živali, ki se skrivajo tod okoli.

Program poti vključuje ogled ptičje opazovalnice, Barjanskih oken in hudournika Iška. Pot vodi po barjanskih ravnicah, poljih in travnikih. Električno vozilo Polaris je skoraj neslišno, zato se lahko ekipa prepusti zvokom narave in prisluhne tišini barja.

Na vašo željo vas lahko na vožnji pospremi vodič, ki vam bo odkril še mnoge skrivnosti Ljubljanskega barja. Kot zanimivost naj povemo, da so na Ljubljanskem barju našli najstarejše kolo na svetu z osjo, ki so ga uporabljali koliščarji pred 5200 leti. Repliko osi si lahko v naravni velikosti ogledate na posestvu Trnulja.

Vožnjo z električno kočijo po Ljubljanskem barju lahko kombinirate tudi z drugimi team building programi. Vsekakor pa lahko dogodek povežete v nepozabno druženje in kakovostno, ekološko kulinarično izkušnjo.

team building za podjetja: električna kočija
team building za podjetja: električna kočija

Splošni podatki o team buildingu:

– primeren za skupine do največ 12 oseb

– izvaja se od 1. aprila do 31. oktobra

– traja od 1 do največ 3 ure

– možnost kombiniranja z drugimi team building programi

Kakšne prednosti prinaša ta tip team buildinga za vašo ekipo:

– odlična priložnost za sprostitev celotne ekipe

– zabavna in poučna izkušnja 

– spodbujanje medsebojne komunikacije

– povečanje sodelovanja med zaposlenimi

– izboljšanje vzdušja med zaposlenimi in delovne vneme

Kulinarična delavnica priprave ekoloških jedi iz konoplje

To priljubljeno obliko team buildinga pogosto izberejo tisti, ki si želijo nekoliko nevsakdanji team building za podjetja. Posebej je primerna za tiste ekipe, ki jim veliko pomeni zdravo in ekološko prehranjevanje. Po drugi strani pa je odlična tudi za ekipe, ki zdravega prehranjevanja ne poznajo dobro, a bi jim to koristilo. Vsekakor je vredno omeniti, da je kulinarična delavnica na ekološkem posestvu Trnulja kombinacija čiste zabave in dragocenega učenja.

Na delavnici se boste naučili priprave ekoloških jedi iz konoplje. Konoplja je vse bolj prisotna v sodobni kuhinji in je pomembno živilo za pripravo ekoloških jedi. A gre za jedi, ki niso splošno znane, saj jih ni na jedilnikih v običajnih restavracijah, niti jih dnevno ne pripravljamo doma. Da bi ljudem približali konopljo kot rastlino za prehranjevanje, smo v ekipi posestva Trnulja oblikovali zanimivo in nepozabno kulinarično delavnico priprave jedi iz konoplje.

Da bi izkušnjo še malce bolj začinili, na delavnici pripravljamo jedi iz konoplje, ki so slabo poznane ali celo nepričakovane. Začnemo z hladno predjedjo, nadaljujemo z glavno jedjo in zaključimo z okusno sladico iz konoplje. Posebnost ekološke posesti Trnulja je tudi konopljin kruh, zato tudi ta ne manjka med jedmi, ki se jih lotimo na delavnici.

In kako poteka kulinarična delavnica ter priprava ekoloških jedi iz konoplje? Udeleženci delavnice se najprej razdelite v manjše skupine s po dvema ali tremi člani ter nato v skupini pripravljate jedi, ki ste si jih izbrali. Na voljo imate točno določen čas, v katerem je treba doseči tri izzive. Najprej je treba pripraviti predjed iz konoplje, nato glavno jed in za zaključek še okusno sladico iz konoplje.

Ko so vse jedi iz konoplje pripravljene, jih ob pomoči strokovnega kuharskega osebja tudi servirate. Kuharsko osebje posestva Trnulja daje velik poudarek jedem, pripravljenim iz sestavin, ki jih pridelajo na posestvu. Člani te kuharske ekipe bodo tudi ocenili delo udeležencev, zmago pa bo osvojila ekipa, ki bo zadovoljila zahtevno ekipo Trnulje.

Nekatere jedi iz konoplje boste udeleženci team building delavnice lahko odnesli domov in tako tudi svojim domačim pričarali nepozabno izkušnjo, ki ste jo doživeli na posestvu Trnulja.

team building za podjetja: kulinarična delavnica
team building za podjetja: kulinarična delavnica

Splošni podatki o team buildingu:

– primeren za skupine od 8 do 10 oseb

– izvaja se vse leto po dogovoru

– traja približno 4 ure

Kakšne prednosti prinaša kulinarična delavnica za vašo ekipo:

– krepitev timskega duha in sodelovanja med zaposlenimi

– učenje upravljanja s sredstvi

– krepitev pogajalskih sposobnosti

– ustvarjanje čudovitih spominov

– čista zabava

Ekološki team building na posestvu Trnulja: voden ogled kmetije in prikaz stiskanja olj z degustacijo

Na ekološkem team buildingu posestva Trnulja lahko na vodenem ogledu naše kmetije in ob prikazu delčka našega dela udeleženci spoznajo skrivnosti pridelovanja ekološke hrane, stiskanje olja in vrednote ekološke ozaveščenosti. Team building je še posebej primeren za vse, ki se zavedajo, kako pomembna je za človeka in naravo ekološko pridelana hrana, saj še zdaleč ni vseeno, od kje prihajajo živila, ki se znajdejo na naših krožnikih.

Na tem team buildingu se boste seznanili, kako je videti pridelava ekološke hrane v neposredni bližini glavnega mesta. Spoznali boste dnevni utrip kmetije in pridelavo ekološke hrane. Izvedeli boste, kako na posestvu oblikujemo kulinarično ponudbo ekološke hrane in kakšni kontroli je podvržen naš ekološki pridelek. Poleg tega vam bomo pokazali pridobivanje hladno stiskanega olja, ki ga boste lahko poskusili takoj, ko bo priteklo izpod preše. Vsi udeleženci boste prejeli svoj degustacijski krožnik, na katerem bodo različne vrste hladno stiskanih olj in ostale kulinarične dobrote s posestva Trnulja.

Na ekološkem team buildingu na udeležence čaka še ogromno zanimivosti, ki pa naj ostanejo presenečenje.

team building za podjetja: voden ogled kmetijee
team building za podjetja: stiskanje konopljinega olja

Splošni podatki o team buildingu:

– primeren za skupine od 20 do 60 oseb

– izvaja se vse leto po dogovoru

– traja od 2 do 3 ure

Kakšne prednosti prinaša ta tip team buildinga za vašo ekipo:

– spoznavanje sodelavcev in krepitev vezi med sproščenim druženjem

– ustvarjanje čudovitih spominov

– čista zabava in novo znanje

Večdnevni oddih na posestvu Trnulja

Pogosto se zgodi, da vaša ekipa potrebuje temeljit oddih od vsakodnevnih obveznosti. Kadar so zaposleni utrujeni, izgoreli ter pod stresom, lahko celo zapadejo v depresijo, zato je treba negativne misli še pravi čas pregnati in se osredotočiti na pozitivno. Na ekološkem podjetju Trnulja nudimo večdnevni oddih za skupine, ki je kot nalašč za polnjenje baterij sredi narave v neposredni bližini Ljubljane. Večdnevni team building oblikujete po vaših željah, mi pa vam pri tem z veseljem pomagamo.

Skupina, ki se udeleži večdnevnega team buildinga, je nastanjena v naših naravno grajenih apartmajih. Apartmaji imajo lesene obode in glinene omete, kar skupaj s konopljinimi vzmetnicami omogoča regenerativni spanec. Zjutraj se cela ekipa sprehodi po Barju, bolj športno naravnani pa se lahko preizkusijo tudi na vodeni vadbi z izkušenim osebnim trenerjem.

K ponudbi spada tudi raznolik ekološki zajtrk, ki ga ne boste kmalu pozabili. Team building lahko kombiniramo tudi z motivacijskimi delavnicami, ki bodo potekale dopoldne. Na voljo vam je tehnična oprema v konferenčni dvorani, v lepem vremenu pa lahko delovni team building izvedete tudi na pokriti terasi.

Popoldanski čas team building programa je namenjen raznim aktivnostim. Vaša ekipa se lahko odloči za kulinarično delavnico, razne športne aktivnosti, vožnjo z električno kočijo po Barju, wellness z refleksno masažo ali za zeliščno kopel. S skupino se lahko odpravimo na kopanje v bližnje Podpeško jezero, ali pa si ogledamo ptičji rezervat in Barjanska okna. Dan zaključimo z večerjo pod zvezdami, z izbranimi kulinaričnimi jedmi in z glasbenim programom po vašem izboru. Izbira je resnično bogata in dnevi v družbi sodelavcev bodo minili prijetno in v veselem vzdušju.

team building za podjetja: posestvo Trnulja
team building za podjetja vključuje tudi masaže

Splošni podatki o team buildingu:

– primeren za skupine od 5 do 10 oseb

– izvaja se vse leto po dogovoru po predhodno dogovorjenem programu

– traja poljubno število dni

Kakšne prednosti prinaša večdnevni ekološki team building za vašo ekipo:

– krepitev vezi med sproščenim druženjem

– ustvarjanje čudovitih spominov

– čista zabava in novo znanje

– številne druge veščine, odvisne od izbranih vsebin in delavnic

Poslovni ekološki zajtrk

Na posestvu Trnulja smo izredno ekološko osveščeni, kar poslovni partnerji vse bolj cenijo. Zato je kombinacija ekološke pogostitve in ekskluzivne obravnave lahko še posebej dobitna za vaš posel. Poslovni ekološki zajtrk je tako idealna rešitev, da združite koristno s prijetnim. Svoje poslovne partnerje povabite na pomemben razgovor v prijetno okolje posestva Trnulja, kjer v času vašega sestanka ne bo drugih gostov.

Druženje z vašimi partnerji bo potekalo v poslovno-turističnem delu posestva, kjer boste imeli na voljo ves potreben mir. Strokovno usposobljeno osebje vam bo postreglo z čudovitim ekološkim zajtrkom. Najprej vam bodo ponudili odlično ekološko kavo, kasneje pa si boste lahko med pogovori sami postregli z zajtrkom pri samopostrežnem bifeju s toplo in hladno hrano. Meni zajtrka bomo predhodno uskladili, tako da bo hrana po godu tudi kulinarično najbolj zahtevnim gostom.

Ko bo uradni del srečanja za vami, vam na vašo željo pripravimo tudi degustacijo olj ali kratko predavanje o ekološkem načinu pridelave hrane.

Dobro vemo, kako zelo dragocen je čas, sploh v poslovnem svetu. Velika prednost našega posestva je zato tudi lokacija, saj se nahajamo samo štiri kilometre od južne ljubljanske obvoznice, zato ne boste izgubljali časa v prometnih zastojih, ki nas običajno čakajo v prometnih konicah. Pri nas je poskrbljeno tudi za parkiranje neposredno blizu vhoda, zato vaši poslovni partnerji ne bodo imeli neprijetne izkušnje z iskanjem parkirnega prostora.

team building za podjetja je lahko tudi ekološki zajtrk

Splošni podatki o team buildingu:

– število udeležencev po dogovoru

– izvaja se vse leto po dogovoru

– traja po dogovoru

Prednosti poslovnega zajtrka za vas in vaše partnerje:

– mir in možnost nemotenega pogovora s partnerji v idiličnem ambientu

– sestanek brez skrbi, saj za vse poskrbimo mi

– prikaz trajnostne in ekološko naravnane korporacijske kulture in vrednot podjetja svojim poslovnim partnerjem

Motivacijsko izobraževanje za spletni marketing

Spletni marketing je postal nepogrešljivo orodje za uspešen nastop podjetja na trgu, zato je smotrno, da svojim zaposlenim nudite možnost izobraževanja na tem področju. Eno od team building izobraževanj, ki ga ponujamo na posestvu Trnulja, je tudi izvedba motivacijskega izobraževanja iz spletnega marketinga. Izobraževanje zajema vse, kar morajo vaši zaposleni vedeti o vsebinskem marketingu, bloganju, SEO optimizaciji, optimizaciji spletnih strani, email marketingu in nastopu na družbenem omrežju Linkedin.

Digitalna transformacija podjetij zahteva nenehno izobraževanje, posebej je pomembno obvladovanje spletnega nastopa na Google. Povabite svoje zaposlene na prijetno druženje s spletno marketinškim strokovnjakom in praktikom Matijo Zajškom. Strokovnjak za spletno optimizacijo bo udeležence motivacijskega team buildinga popeljal v skrivnosti spletnega marketinga.

Team building delavnica za spletni marketing je primerna za vse zaposlene, ki delujejo na področju spletnega marketinga in trženja. Običajno se teh delavnic udeležijo vodje marketinga ali vodje prodaje v podjetju. Vsi, ki se udeležijo te izredno koristne delavnice, obnovijo znanje učinkovitega spletnega trženja prek lastne spletne strani, ter se seznanijo z organskimi prikazi na iskalniku Google. S predavateljem Matijo Zajškom boste pregledali vse možnosti, ki jih še ponuja vaša spletna trgovina ali spletna stran z vidika spletne optimizacije.

Katera vprašanja in rešitve vključuje motivacijski team building za spletni marketing? Motivacijski team building za spletni marketing smo prilagodili posebej za vaše spletne strani in vključuje naslednja vprašanja in rešitve:

 • Kakšen je pomen strateškega pristopa k trženju preko interneta?
 • Kako se naučimo razumevanja in analize ključnih besed, ki so osnova onsite SEO optimizacije?
 • Kako izvajamo vsebinski marketing in bloganje po aktualnih SEO pravilih?
 • Kako poteka offsite SEO optimizacija kot orodje za uvrščanje najtežjih ključnih besed na vaši spletni strani na prvo stran Google?
 • Kako učnikovito uporabiti Google my Business profil?
 • Kako pravilno uporabljamo integracijo vsebinskega marketinga poslovno-družabnega omrežja Linkedin?
team building za podjetja in predavanja
team building za podjetja in predavanje s spletnem marketingu

Splošni podatki o team buildingu:

– primeren za skupine od 20 do 50 oseb

– izvaja se vse leto po dogovoru

– traja od 3 do 5 ur

Kakšne prednosti prinaša delavnica spletnega marketinga za vašo ekipo:

– osvajanje novih znanj

– motivacija za nove podvige na delovnem mestu

– povezovanje ekipe zaradi skupne izkušnje osvajanja novih znanj

Predavanje o klinični somatiki – senzorično-motorično zavedanje z praktičnim prikazom in vajami

Team building za podjetja ima pogosto namen motivirati udeležence k zdravemu načinu življenja in športnemu udejstvovanju. A svojim zaposlenim lahko ponudite še nekaj več: predavanje o klinični somatiki, ki govori o zavedanju samega sebe, o zavedanju gibov, naših odločitev in dejanj.

Sodoben način življenja nam sčasoma prinese določene težave, ki se kažejo kot stres ali depresija, pogosto tudi izgorelost. Klinična somatika povrne zmožnost, da postanete »šef« svojim mišicam, telesu, svoji volji in mišljenju. In ko bolje kontrolirate vse to, pričnete kontrolirati tudi nevromuskulaturni sistem. Ko mišice sproščate in daljšate, sproščate tudi stres.

Težave izražamo s čustvi, kot so jeza, žalost in veselje. Vsa čustva pa se zrcalijo tudi v nepravilni telesni drži, kar posledično prinaša deformacije in neskladnost telesa. Zaradi tega nas lahko doletijo bolečine, ki sčasoma postanejo kronične in nam onemogočajo normalno življenje. Zaradi bolečin ne moremo normalno opravljati svojega dela, moteno je tudi družinsko življenje.

Težave lahko omilimo z rednimi vajami in pravilno telesno aktivnostjo. Na team buildingu s predavanjem o klinični somatik, se bomo naučili, kako z vajami izboljšati počutje. Klinična somatika je povezava telesne aktivnosti in zavestnega delovanja telesa. Naši gibi so posledica mišičnega krčenja, ki ga naše telo izvaja zavestno in pogosto tudi podzavestno.

In kako poteka delavnica o klinični somatiki? Predavanje o klinični somatiki bomo pričeli z nekaj primeri dobrih praks, ki jih bomo v nadaljevanju predavanja preizkusili tudi v praksi. Vse te preproste vaje lahko udeleženci team buildinga izvajate tudi na delovnem mestu, nekatere med njimi lahko opravite tudi sede za pisalno mizo.

Pri team building izkušnji s predavanjem o klinični somatiki gre za novejšo temo, ki pa je zelo dobro sprejeta med udeleženci. Na predavanju se posvetimo tudi individualno težavam posameznikov, seveda če nam čas to dopušča. Udeleženci predavanja o klinični somatiki vedno največ odnesejo od predavanja, če se posvetimo točno določeni težavi, ki pesti posameznike.

Predavanje vodi izkušen osebni trener Miha Dragoš, ki je profesor športne vzgoje in eden izmed najbolj priznanih AFP trenerjev v Sloveniji. Poleg tega je Miha Dragoš tudi učitelj smučanja, teka na smučeh in plavanja ter vaditelj skupinskih športov, kot so odbojka, rokomet in košarka.

team building za podjetja: klinična somatika

Splošni podatki o team buildingu:

– primeren za skupine od 20 do 50 oseb

– izvaja se vse leto po dogovoru

– čas trajanja po dogovoru

Kakšne prednosti prinaša ta tip team buildinga za vašo ekipo:

– povečana produktivnost

– izboljšanje vzdušja v ekipi in na delovnem mestu

– večja motivacija

– izboljšano duševno in telesno zdravje

Programi po meri – oblikujte team building za podjetja po svojih željah

Ko se podjetja odločajo za izvedbo team building dogodkov za svoje zaposlene, seveda iščejo najboljše ponudnike in lokacije. Pogosto želijo specifične dogodke, ki so primerni samo za njih, zato na posestvu Trnulja nudimo možnost izvedbe team building dogodka po vaših željah.

Na ekološkem posestvu Trnulja vam nudimo odlične lokacije za vse vrste team buildingov. Če imate za team building v mislih različne delavnice in strokovne team buildinge, imamo na voljo velik prostor z dnevno svetlobo in razgledom na prelepo naravo. Prostor za team building je primeren za 60 oseb in je opremljen z vso tehnično opremo, ki jo potrebujete za izobraževanja ali predavanja.

Ko zaključite strokovni del team buildinga, vam toplo priporočamo, da poskusite našo vrhunsko pripravljeno ekološko hrano. V zimskem času so naši prostori ogrevani s kaminom, prostori pa so v času team buildinga rezervirani samo za vas. Prednost naše lokacije je tudi dovolj parkirnih prostorov, če želite, pa lahko pri nas tudi prespite. Nudimo vam 5 trajnostno grajenih apartmajev, ki sprejmejo do 20 oseb. Team building lahko zaključite s sprehodom po bližnjem barju, zjutraj pa vam ponudimo ekološki in zdrav poslovni zajtrk.

Team building po meri je primeren za najrazličnejše skupine. Vsako podjetje ima svoje specifične zahteve, zato smo ta program pripravili tako, da lahko udeleženci samostojno oblikujejo program po svojih željah. Za ta način se odločajo predvsem podjetja, ki želijo več svobode pri kreiranju programa, od ponudnika pa pričakujejo čudovito lokacijo, vrhunsko postrežbo in vso opremo, ki jo potrebujejo za izvedbo team building programa.

Za ponudbo team buildingov na posestvu Trnulja

team building za podjetja po meri

Kaj je team building za podjetja?

Z izrazom team building poimenujemo vsako druženje zaposlenih, ki se odvija izven delovnega časa z namenom doseči določene cilje. Team building za podjetja delimo na strokovni in zabavni team building.

Kot že sama beseda pove, je strokovni team building namenjen osvajanju strokovnih znanj, predvsem na raznih predavanjih za zaposlene, delavnicah in strokovnih izobraževanjih. V ta namen vodilni običajno najamejo prostore ali dvorane, ki lahko sprejmejo večje število ljudi in imajo tudi vso opremo, ki jo potrebujejo za izvedbo dogodka.

Izvedbo tovrstnih team buildingov lahko prištevamo tudi med kongresni turizem, ki je prav tako vse bolj priljubljen tudi pri nas. Kongresni turizem je namenjen poslovnim dogodkom, kjer je udeležba nekoliko višja, dogodki pa se običajno odvijajo v kongresnih dvoranah, v raznih hotelih in kongresnih centrih.

Zabavni team building za podjetja je namenjen zabavnemu druženju zaposlenih. Na teh dogodkih se običajno izvajajo razne team building igre, ki so namenjene grajenju skupine in krepitvi medsebojnih odnosov.

Lahko se zgodi, da pride med zaposlenimi do raznih trenj in nesoglasij, kar predstavlja za skupno delovanje ekipe velik korak nazaj. S tem so seveda ogroženi tudi poslovni uspehi, zato se vodilni za premostitev težav v komuniciranju med zaposlenimi najpogosteje odločajo za motivacijski team building. Organizatorji team building dogodkov za podjetja se pogosto odločajo za kombinacijo strokovnega team buildinga in zabavnega team buildinga.

Najprej izvedejo strokovno predavanje ali delavnice za zaposlene, kasneje pa je čas namenjen za druženje in zabavo. Poznamo enodnevni ali večdnevni team building. V vsakem primeru morajo organizatorji najeti prostor za izvedbo dogodka. V poletnem času je primeren prostor večji piknik prostor, v zimskem času pa se team building dogodki odvijajo na lokacijah, ki ponujajo primerne prostore. Seveda je pomembna tudi kulinarična ponudba, postrežba in prijaznost osebja, kjer se team building dogodek odvija.

team building za podjetja

Kakšne so prednosti in koristi team buildinga za podjetja?

Team building za podjetja ima mnogo prednosti in koristi, glavni namen je vsekakor motivacija zaposlenih in izboljšanje produktivnosti. Vsi dobro vemo, da podjetje, kjer vlada neprijetno vzdušje in so sodelavci sprti med seboj, nikakor ne more dosegati dobrih rezultatov.

Pred vsakim team building dogodkom morajo vodilni skrbno formulirati cilje, saj sicer dogodek ne bo imel nobene teže. Tudi zaposleni, ki se bodo udeležili dogodka, morajo biti seznanjeni s cilji podjetja, prav tako pa morajo biti primerno motivirani. Nič ne pomaga druženje, predavanja in dobro kosilo, če se med zaposlenimi dogaja mobing in nezdravo tekmovanje.

Pri izbiranju iger za dogodek moramo razmisliti, v kakšnih internih skupinah so razporejeni zaposleni. Z izvedbo skrbno izbranih iger lahko s team buildingom razbijemo različne skupinice, ki pogosto nehote izločijo drugače misleče zaposlene. S tem ko razbijemo moteče skupine, na drugačen način povežemo zaposlene in s tem krepimo kolegialnost in pripadnost podjetju.

Prednosti team buildinga za podjetja so:

 • primerna motivacija zaposlenih ter krepitev in gradnja zaupanja

 • krepitev tima in preprečevanje izločanja posameznikov iz skupine

 • izboljševanje procesov dela

 • izboljšanje organizacije zaposlenih in produktivnosti

 • team building za podjetja nam pokaže prednosti in slabosti zaposlenih

 • izboljšamo zmožnosti zaposlenih za odpravljanje napak

team building za podjetja

Team building za motivacijo zaposlenih in gradnjo zaupanja

Team building za podjetja lahko močno izboljša odnose med zaposlenimi. Kadar je v podjetju potrebno timsko delo, potem je zaupanje med zaposlenimi na prvem mestu. Kadar v skupini ni zaupanja, lahko to uniči timsko delo in celo ogrozi večje poslovne projekte.

Tega se vodilni dobro zavedajo, zato vlagajo veliko časa in energije za izvedbo kakovostnih team building dogodkov, s katerimi želijo okrepiti medsebojno zaupanje med zaposlenimi. Zaposleni ne smejo biti preveč odvisni drug od drugega, pač pa morajo kljub timskemu delu znati nastopati in se odločati samostojno.

Krepitev tima z preprečevanjem in reševanjem konfliktov

Kadar je v podjetju zaposleno večje število ljudi, ki imajo popolnoma različne osebnosti, potem pogosto prihaja do nepotrebnih in zelo motečih konfliktov. Team building programi lahko veliko pripomorejo pri zmanjševanju sporov med zaposlenimi, saj jim nudijo možnost, da se spoznajo tudi na osebni ravni in se navadijo na različne osebnosti.

Za povezovanje med zaposlenimi izberemo igre in team building delavnice, kjer zaposleni izvedo o svojih sodelavcih tudi razne osebne podrobnosti. Kadar nekoga poznamo samo po poslovni plati, si lahko o njem ustvarimo popolnoma napačno mnenje. Zaradi tega se morajo team building delavnice za reševanje konfliktov vedno odvijati izven delovnega mesta, kjer pogosto prevladuje negativna klima.

Team building delavnice za boljše sodelovanje med zaposlenimi

Kadar se pri delu v skupini pojavijo težave, se pogosto zgodi, da zaposleni valijo krivdo drug na drugega. Takšno vedenje je odraz nezaupanja in nerazumevanja med člani ekipe, ki lahko zelo omeji uspehe in napredovanje projektov. Team building aktivnosti lahko močno pripomorejo k boljšemu zaupanju med zaposlenimi in vzpostavijo močnejšo vez med njimi. Kadar želimo s team buildingom okrepiti in izboljšati sodelovanje med sodelavci, izberemo igre in delavnice, kjer morajo vsi člani skupine sodelovati istočasno.

Dodelimo jim reševanje hipotetičnega poslovnega problema, ki ga morajo rešiti v omejenem času. Skupina si mora sama razdeliti timske odgovornosti in jih tudi rešiti. Cilj takšnega team buildinga je predvsem spodbujanje skupine, da skupaj najde rešitve, namesto da naloge in krivdo valijo eden na drugega.

Team building programi za učinkovitejšo komunikacijo

Pogosto se tudi zgodi, da so zaposleni povezani v čudovito ekipo, ki se razume med seboj in deluje brez konfliktov, a vseeno ne dosegajo zadovoljivih rezultatov. V tem primeru je verjetno razlog za poslovne neuspehe neustrezno komuniciranje znotraj skupine. Posebni team building programi lahko zaposlenim pomagajo, da lažje in bolj učinkovito komunicirajo med seboj. Pripravimo jim team building igre, kjer morajo delovati kot skupina in zadane naloge rešiti skupaj.

Za ponudbo team buildingov na posestvu Trnulja

Kaj o učinkovitosti team buildinga pravi statistika?

Morda ste v podjetju odgovorni za organizacijo team buildinga ali se kot vodilni kader sprašujete, če boste z načrtovanim team buildingom dosegli zastavljene cilje. Naj vam postrežemo z nekaj statističnimi podatki iz študij o team buildingih (vir 1), ki se osredotočajo na pomen in prednosti team buildinga ter izpostavljajo trende na področju gradnje ekip in odnosov na delovnem mestu.

1. Občutek izoliranosti na delovnem mestu zniža storilnost za 21 %

Vedno več ljudi dela od doma, zato je občutek izoliranosti od siceršnje ekipe skorajda neizbežen. A gre za alarmanten podatek za vsakega delodajalca, saj naj bi bil tak zaposleni za kar 21 % manj produktiven. Zato je team building za podjetja idealna rešitev, saj se na njem ekipa znova poveže.

2. Druženje med člani ekipe poveča učinkovitost komunikacije za 50 %

Številne aktivnosti na team buildingu spodbujajo učenje učinkovite komunikacije, hkrati pa ekipi dajejo priložnost za druženje izven delovnega časa. Ravno med sproščenim druženjem se komunikacija med člani ekipe še izboljša, saj sodelavci spoznajo način komunikacije, ki drug drugemu ustreza.

3. Ekipe so bolj uspešne in produktivne, če se člani med seboj poznajo

Team building za podjetja predstavlja za sodelavce priložnost, da se spoznajo, zlasti če delajo v različnih oddelkih. Negovanje prijateljstev na delovnem mestu tako izboljša splošno storilnost podjetja. To tezo je podkrepila tudi Hardvardska študija o primerjavi uspešnosti kirurga, ki je enako operacijo opravljal enkrat z znano ekipo in drugič z neznano ekipo. Operacija je potekala veliko bolj gladko, ko je kirurg operiral z znano ekipo.

4. Ženske, ki imajo na delovnem mestu najboljšega prijatelja/prijateljico, so dvakrat bolj zagnane

Podatki kažejo, da so ženske, ki imajo na delovnem mestu najboljšo prijateljico/prijatelja, dvakrat bolj zagnane kot ženske, ki na delovnem mestu nimajo najboljše prijateljice/prijatelja.

Na delovnem mestu preživimo dobršen del življenja, zato pomaga, če je z nami tudi dober prijatelj. To prav tako prispeva k občutku varnosti.

Če se zaposleni na delovnem mestu počutijo prijetno, se lažje odločijo za preizkušanje inovativnih idej. Poleg tega so ponavadi bolj pripadni podjetju in se redkeje odločajo za iskanje druge zaposlitve. Prijateljstvo na delovnem mestu poveča zadovoljstvo s službo za 50 %.

5. Prijateljstvo spodbudi lojalnost svoji delovni ekipi in zavzetost pri delu

Vojake vežejo tesne vezi. Verjamejo v namen misije, se zanašajo drug na drugega in so skupaj v dobrem in slabem. Tovrstno prijateljstvo je koristno tudi na delovnem mestu. Team building za podjetja ima podoben učinek. Ko ekipa sodeluje v različnih skupnih aktivnostih, se krepi lojalnost in zavzetost pri delu, kar poveča storilnost in angažma zaposlenih.

6. Zaposleni podjetje nagradijo, če imajo občutek, da njihovo mnenje šteje

Če imajo zaposleni občutek, da njihovo mnenje šteje, lahko podjetje beleži 27% povečanje prometa, 40 % manj varnostnih nesreč in 12% povečanje produktivnosti. Če se zaposleni počutijo varne na delovnem mestu, se bolj drznejo eksperimentirati in biti inovativni. Posledično so bolj zagnani, kar pozitivno vpliva na prihodke podjetja.

Team building za podjetja se torej glede na zgoraj omenjene statistične podatke in raziskave obrestuje. Izberite idilično lokacijo za oddih in zabavo vaše ekipe ter jim pokažite, kako zelo jih cenite. Na ekološkem posestvu Trnulja bomo dali vse od sebe, da bo vaša ekipa doživela kar najboljši team building, kakršnega si tudi zasluži.

Vir 1Team Building Statistics & Facts (teambuilding.com)

Viri fotografij: Trnulja, Unsplash