team building za podjetjaTeam building za podjetja je vse bolj priljubljen, saj se vodilni v podjetjih dobro zavedajo, kako pomembni so dobri odnosi med zaposlenimi. Z besedo team building imenujemo druženje zaposlenih izven časa, ki se sicer odvija v sklopu dejavnosti podjetja, a izven delovnega časa.

Team building za podjetja malo drugače

Različni ponudniki ponujajo razne programe  ki jih lahko na grobo razdelimo na strokovni in zabavni team building. V vsakem primeru je namen takšnega druženja grajenje skupine in izboljšanje medsebojnih odnosov v ekipi.

Tukaj bomo predstavili team building programe posestva Trnulja. Na posestvu Trnulja ponujamo vse možnosti tovrstnega druženja, saj imamo idealne pogoje za izvedbo strokovnega, izobraževalnega, zabavnega ali motivacijskega druženja. Manjšim ali večjim skupinam nudimo tudi prvovrstno in nepozabno kulinarično doživetje ter namestitev v ekoloških apartmajih visokega kakovostnega razreda.

[toc]

Poslovni ekološki zajtrk

poslovni ekološki zajtrkNa posestvu Trnulja smo izredno ekološko osveščeni, kar poslovni partnerji tudi vse bolj cenijo. Zato je kombinacija ekološke pogostitve in ekskluzivne obravnave, čudovita kombinacija. Poslovni zajtrk je idealna rešitev, da združite koristno s prijetnim. Svoje poslovne partnerje povabite na pomemben razgovor v prijetno okolje posestva Trnulja, kjer v času vašega razgovora ne bo drugih gostov.

Druženje z vašimi partnerji bo potekalo v poslovno-turističnem delu posestva, kjer vas pri razgovorih ne bo nihče motil. Strokovno usposobljeno osebje vam bo postreglo z čudovitim ekološkim zajtrkom. Najprej vam bodo ponudili odlično ekološko kavo, kasneje pa si boste lahko med pogovori sami postregli pri samopostrežnem bifeju s toplo in hladno hrano. Meni zajtrka predhodno uskladimo z naročnikom, tako da je zagotovljena hrana tudi za najbolj kulinarično zahtevne goste.

Ko boste opravili uradni del srečanja, vam na vašo željo pripravimo tudi degustacijo olj ali kratko predavanje o ekološkem načinu pridelave hrane. Izredno pomembna je tudi lokacija našega posestva, saj dobro vemo, kako zelo dragocen je vaš čas. Nahajamo se samo 4 kilometre od južne ljubljanske obvoznice, zato ne boste izgubljali časa z prometnimi zastoji, ki nas običajno čakajo v prometnih konicah. Pri nas je poskrbljeno tudi za parkiranje neposredno blizu vhoda, zato vaši poslovni partnerji ne bodo imeli neprijetne izkušnje iskanja parkirnega prostora.

Ekološki poslovni zajtrk izvajamo celo leto, trajanje zajtrka in primerno število oseb po dogovoru.

Motivacijsko izobraževanje za spletni marketing

matija zajšek Spletni marketing je postal nepogrešljiv del pri vodenju podjetja, zato je prav, da svojim zaposlenim nudite možnost izobraževanja na tem področju. Na posestvu Trnulja, vam nudimo možnost izvedbe motivacijskega izobraževanja za spletni marketinga . Izobraževanje zajema vse, kar morajo vaši zaposleni vedeti o vsebinskem marketingu, bloganju, SEO optimizaciji, optimizaciji spletnih strani, email marketingom in kako delovati na družabnem omrežju Linkedin.

Digitalna transformacija podjetij zahteva nenehno izobraževanje, posebej je pomembno obvladovanje spletnega nastopa na Google. Povabite svoje zaposlene na prijetno druženje s spletno marketinškim strokovnjakom in praktikom Matijo Zajškom. Strokovnjak za spletno optimizacijo bo udeležence motivacijskega teambuildinga popeljal v skrivnosti spletnega marketinga.

Team building delavnica za spletni marketing je primerna za vse zaposlene, ki delujejo na področju spletnega marketinga in trženja. Običajno se teh delavnic udeležijo vodje marketinga ali vodje prodaje v podjetju. Vsi, ki se udeležijo te izredno koristne delavnice, obnovijo znanje učinkovitega spletnega trženja preko lastne spletne strani, ter se seznanijo z organskimi prikazi na iskalniku Google. Z predavateljem Matijo Zajškom boste pregledali vse možnosti, ki jih še ponuja vaša spletna trgovina ali spletna stran z vidika spletne optimizacije.

Katera vprašanja in rešitve vključuje motivacijski team building za spletni marketing?

Motivacijski team building za spletni marketing smo prilagodili posebej za vaše spletne strani in vključuje naslednja vprašanja in rešitve:

 • Kakšen je pomen strateškega pristopa k trženju preko interneta?
 • Kako se naučimo razumevanja in analize ključnih besed, ki so kot osnova onsite SEO optimizacije?
 • Kako izvajamo vsebinski marketing in bloganje po aktualnih SEO pravilih?
 • Kako poteka offsite SEO optimizacija za uvrščanje najtežjih ključnih besed na vaših spletnih strani na prvo stran Google?
 • Kako učnikovito uporabljamo Google my Business profil?
 • Kako pravilno uporabljamo integracijo vsebinskega marketinga poslovno družabnega omrežja Linkedin?

Delavnice za motivacijski team building za podjetja, potekajo skozi vse leto. Delavnica traja od 3 do 5 ur, kar je odvisno od programa izobraževanja, na delavnico sprejmemo od 20 do 50 oseb.

Športno rekreativni vodeni programi na posestvu Trnulja

Športno rekreativni vodeni programi na posestvu TrnuljaNa posestvu Trnulja vam nudimo tudi športno rekreativno vodene programe za podjetja.  Kadar želite v svoji ekipi spodbuditi športen duh, potem jih povabite na športni team building, ki poteka v zdravo tekmovalnem in športnem duhu. V vsakem podjetju je vse več zaposlenih, ki se rekreativno ukvarjajo z različnimi športi, tudi skupinskimi. Vendar se pogosto zgodi, da pri tem druženju ne posvečajo dovolj pozornosti pravilom igre pri določenih športih. Takšen pristop je lahko tudi nevaren, saj lahko zaradi nepravilnega pristopa k določenemu športu pride tudi do raznih poškodb.

Na posestvu Trnulja zato organiziramo voden, športno rekreativen voden program,  katerega namen je predvsem vaše zaposlene navdušiti za šport in jih hkrati strokovno poučiti o pravilnem telesnem razgibavanju.
Vaša ekipa bo z usposobljenimi vaditelji in profesionalnimi športniki predelala pravila glede športnih rekvizitov in izvedbe določenih gibov pri različnih športih. Namen športnega team buildinga je ta, da vaša skupina v prisotnosti profesionalnega trenerja, v enem dnevu spozna več športov. Strokovno usposobljen voditelj, bo ekipi ves čas v oporo in jim bo na praktičnih primerih približal različne športe.

Tako bodo spoznali pravila igre pri odbojki, badmintonu, balinanju, vožnji s kolesom, teku, nordijski hoji, supanju, vadbi na prostem in v fitnesu, veslanju s kanujem in še mnoge druge športe.
Seveda vaša skupina po enem dnevu športnega druženja, ne bo postala vrhunska v teh športih, a se bodo udeleženci vsekakor veliko naučili o določenih športih in odšli domov primerno motivirani, kar je tudi namen in cilj team buildinga za podjetja.

Športno rekreativno voden team building je primeren za skupine od 10 do 30 oseb. Team building se izvaja v času od aprila do oktobra. V primeru slabega vremena se termin preloži. Program je prilagodljiv in se izvaja od 2 do 6 ur.

Večdnevni oddih na posestvu Trnulja

Večdnevni oddih na posestvu TrnuljaPogosto se zgodi, da vaša ekipa potrebuje temeljit oddih od vsakodnevnih obveznosti. Kadar so zaposleni utrujeni in izgoreli, lahko zapadejo v stres in depresijo, zato jih je potrebno še pravi čas usmeriti na pozitivne misli. Na ekološkem podjetju Trnulja, nudimo večdnevni oddih  za skupine, ki poteka v naravi in v neposredni bližini Ljubljane. Team building za več dni oblikujete po vaših željah, mi pa vam bomo pri tem z veseljem pomagali.

Skupina, ki se bo udeležila večdnevnega teambuildinga, bo nastanjena v naših naravno grajenih apartmajih. Apartmaji imajo lesene obode in glinene omete, kar skupaj s spanjem na konopljinih vzmetnicah, omogočajo regenerativni spanec.
Zjutraj se bo cela ekipa sprehodila po Barju, bolj športno naravnani pa lahko poskusijo tudi vodeno vadbo z izkušenim osebnim trenerjem.

K ponudbi spada tudi raznolik ekološki zajtrk, ki ga ne boste kmalu pozabili. Team building lahko kombiniramo tudi z motivacijskimi delavnicami, ki bodo potekale dopoldne. Na voljo vam je tehnična oprema v konferenčni dvorani, v lepem vremenu pa lahko delovni team building izvedete tudi na pokriti terasi.

Popoldanski čas team buildng programa je namenjen raznim aktivnostim. Vaša ekipa se lahko odloči za kulinarično delavnico,  razne športne aktivnosti, vožnjo z električno kočijo po Barju, wellness z refleksno masažo ali za zeliščno kopel. S skupino se lahko odpravimo na kopanje v bližnje Podpeško jezero, ali pa si ogledamo ptičji rezervat in Barjanska okna. Dan bomo zaključili z večerjo pod zvezdami, z izbranimi kulinaričnimi jedmi in z glasbenim programom po vašem izboru. Izbira je resnično bogata in dnevi v družbi sodelavcev bodo minili prijetno in v veselem vzdušju.

Večdnevni teambuilding za podjetja na posestvu Trnulja, je primeren za ekipo od 5 do 10 udeležencev. Program sestavimo po vaših željah in posestvo Trnulja za ta čas rezerviramo samo za vas! Program se izvaja skozi celo leto, v umirjenem, prijetnem in naravnem okolju, samo 7 km iz Ljubljane.

Supanje po Ljubljanici

Supanje po LjubljaniciSupanje je trenutno najbolj trendovski šport, ki je obnorel vse generacije. Na posestvu Trnulja ponujamo nepozaben team building program, to je supanje po Ljubljanici. Za sodelovanje v tem programu, udeleženci ne potrebujejo kakšnega posebnega predhodnega znanja, razen tega, da znajo plavati.
Dogodek se bo odvijal v neposredni bližini ekološkega posestva Trnulja, saj je pristan na posestvu čudovita izhodiščna točka za supanje po Ljubljanici.

Udeleženci se na parkirišču posestva Trnulja srečajo z inštruktorjem in se z njim podajo na krajši sprehod, 400 metrov do pristana, kjer jih čakajo SUP-i. Inštruktor bo vsem udeležencem na kratko predstavil ta šport in vsakemu posebej pomagal pri prvih korakih na supu.

Čas, ki ga bo skupin preživela na vodi je odvisen od fizične pripravljenosti udeležencev in od znanja posameznikov. Običajno je prvič za skupine dovolj 1 ura supanja.

Po zaključenem supanju vas bomo pogostili z nepozabnim ekološkim kulinaričnim doživetjem, ki se bo odvijalo v Trnuljini restavraciji. Po ekološkem kosilu lahko ekipa izvede še strokovno izobraževalni motivacijski team building, seveda če bo za to ostalo še kaj energije.

Na ekološkem posestvu Trnulja vam nudimo vso opremo za izvedbo in kombiniranje različnih team building programov. Izvedete lahko športne, zabavne, motivacijske ali izobraževalne programe, kar pač potrebujete za potrebe vašega podjetja. Za izvedbo seminarjev in raznih delavnic, so skupinam na voljo brezžične povezave, projektorji, platna, mikrofoni in vse ostale tehnične podobnosti, ki jih potrebujete za izvedbo programa.

Team building supanje po Ljubljanici, lahko združite z ostalimi našimi team building programi, na našem posestvu pa lahko tudi poskusite  ekološko pridelano hrano in prespite v čudovitih, naravnih apartmajih.

Team building “supanje po Ljubljanici”, je namenjen za skupine od 10 do 20 oseb. Čas trajanja je od 2 do 3 ure, v ta čas je vključeno tudi kosilo.

Vožnja z ladjico po Ljubljanici

Vožnja z ladjico po LjubljaniciTeam building za podjetja ponuja resnično raznovrstne dogodke, med najbolj priljubljenimi je vožnja z ladjico po reki Ljubljanici. Ljubljanica je reka sedmih imen, ki ima bogato zgodovino in nas še vedno razveseljuje s prelepo naravo. Vožnja z ladjico po Ljubljanici, je v zadnjih letih doživela pravi turistični razcvet.

Posestvo Trnulja ponuja vožnjo z ladjico EMA. Udeleženci team buildinga se lahko vkrcajo na Špici, pri Zlati ladjici ali pod Mesarskim mostom. Prilagodimo se vašemu programu, tako da lahko celoten team building izvajate na poljubnih mestih ob Ljubljanici. Na vašo željo, vas lahko na tem doživetju pospremi izkušen vodič, ki vas bo popeljal v skrivnosti in legende, ki se prepletajo z Ljubljanico in  življenjem ob njej.

Skozi stoletja so se razvile mnoge legende, zelo zanimiva je ta, ki pravi, da so včasih peke, ki so goljufali svoje stranke, s Čevljarskega mosta pomakali v vodo pred vso radovedno množico. Najbolj poznana pa je seveda zgodba o povodnem možu in prelepi Urški.

Plovba z ladjico EMO traja eno uro, po zaključku vas bo ekipa Trnulje pričakala v svojem pristanu in vas pospremila do posestva. Na posestvu boste nadaljevali teambuilding program, za dobro počutje pa vas bomo razvajali z okusnimi prigrizki in z ekološko pripravljenim kosilom. Po kosilu se lahko odpravite na sprehod po čudoviti naravi, ki obdaja ekološko posestvu Trnulja in se sprostite ob žvrgolenju ptic. Ko se bo vaše druženje zaključilo, vas bomo z ladjico EMO odpeljali nazaj v središče Ljubljane.

Team building vožnja z ladjico po Ljubljanici se izvaja po dogovoru. Dogodka se lahko udeleži največ 30 ljudi, vožnja skupaj z obiskom posestva in kosilom, traja od 3 do 5 ur.

Predavanje o klinični somatiki – senzorično-motorično zavedanje z praktičnim prikazom in vajami

Predavanje o klinični somatiki - senzorično-motorično zavedanje z praktičnim prikazom in vajamiPogosto je namen organizatorjev teambuildinga za podjetja, motivacija udeležencev za zdrav način življenja in športno udejstvovanje. Team building izkušnja s predavanjem o klinični somatiki je novejša tema, ki je zelo dobro sprejeta med udeleženci. Na predavanju boste izvedeli več o zavedanju samega sebe, o zavedanju gibov, naših odločitev in dejanj. Sodoben način življenja nam sčasoma prinese določene težave, ki se kažejo kot stres ali depresija, pogosto tudi izgorelost.

Težave izražamo s čustvi, kot so jeza, žalost in veselje. Vsa čustva pa se zrcalijo tudi v nepravilni telesni drži, kar posledično prinaša deformacije in neskladnost telesa. Zaradi tega nas lahko doletijo bolečine, ki sčasoma postanejo kronične in nam onemogočajo normalno življenje. Zaradi bolečin ne moremo normalno opravljati svojega dela, moteno je tudi družinsko življenje.

Težave lahko omilimo z rednimi vajami in pravilno telesno aktivnostjo. Na team buildingu s predavanjem o klinični somatiki, se bomo naučili, kako z vajami izboljšati počutje. Klinična somatika je povezava telesne aktivnosti in zavestnega delovanja telesa. Naši gibi so posledica mišičnega krčenja, ki ga naše telo izvaja zavestno in pogosto tudi podzavestno.

Kako poteka delavnica o klinični somatiki?

Predavanje o klinični somatiki bomo pričeli z nekaj primeri dobrih praks, ki jih bomo v nadaljevanju predavanja preizkusili tudi v praksi. Vse te preproste vaje lahko udeleženci team buildinga izvajate tudi na delovnem mestu, nekatere med njimi lahko opravite tudi sede za pisalno mizo.

Na predavanju se posvetimo tudi individualno težavam posameznikov, seveda če nam čas to dopušča. Udeleženci predavanja o klinični somatiki, vedno največ odnesejo od predavanja, če se posvetimo točno določeni težavi, ki pesti posameznike.

Predavanje vodi izkušen osebi trener Miha Dragoš, ki je profesor športne vzgoje in eden med najbolj priznanimi AFP trenerji v Sloveniji. Poleg tega je Miha Dragoš tudi učitelj smučanja, teka na smučeh in plavanja. Poleg vseh teh športov, pa je tudi vaditelj skupinskih športov, kot so odbojka, rokomet in košarka.

Delavnice klinične somatike potekajo skozi celo leto, čas trajanja določimo po dogovoru. Delavnice so primerne za 20 do 50 udeležencev.

Vožnja z električno kočijo po barju

 Vožnja z električno kočijo po barjuVožnja z električno kočijo po barju, je primeren za skupine do 12 oseb, nudi sodobno voden izlet in raziskovanje narave v bližini Ljubljane. Ko se organizatorji odločajo za lokacijo izvedbe team building dogodka, pogosto iščejo primerne prostore v bližini glavnega mesta. Žal nas sodoben način življenja in večna naglica, omejujejo tudi pri izvedbi programov.

Ekološko posestvo Trnulja je samo skok iz Ljubljane, zato je idealno prizorišče za izvedbo team buildinga. Raziskovanje Ljubljanskega barja z električno kočijo je posebno doživetje. Na vožnji lahko opazujete barje v jesenskih in zimskih meglicah, skrivnostno naravo barja v polnem razcvetu, opazili pa boste tudi živali, ki se skrivajo v barju.

Na poti si boste lahko ogledali ptičjo opazovalnico, Barjanska okna in hudournik Iška. Pot nas bo vodila po barjanskih ravnicah, poljih in travnikih. Električno vozilo Polaris je skoraj neslišno, zato boste lahko uživali v zvokih narave in prisluhnili tišini barja.

Na vašo željo vas lahko na vožnji po barju pospremi vodič, ki vam bo odkril še mnoge skrite zanimivosti Ljubljanskega barja. Na Ljubljanskem barju so našli najstarejše kolo na svetu z osjo, ki so ga uporabljali koliščarji pred 5200 leti. Repliko osi si lahko v naravni velikosti ogledate na posestvu Trnulja.

Vožnjo z električno kočijo po Ljubljanskem barju lahko kombinirate tudi z drugimi team building dogodki. Vsekakor pa lahko dogodek povežete v nepozabno druženje in kakovostno, ekološko kulinarično izkušnjo.
Team building je primeren za skupine do 12 oseb, dogodek traja od 1 ure, do maksimalno 3 ure, delavnico izvajamo o 1.4 do 31.10.

Kulinarična delavnica s pripravo ekoloških jedi iz konoplje

Team building dogodki kulinarična delavnicateam building za podjetja - kulinarična delavnica so vse bolj priljubljeni, kar je razumljivo, saj se vse več posameznikov odloča za zdravo in ekološko prehranjevanje. Kulinarična delavnica na ekološkem posestvu Trnulja je kombinacija zabave in učenja.

Na delavnici se boste naučili priprave ekoloških jedi iz konoplje. Konoplja je vse bolj prisotna v moderni kuhinji in je pomembno živilo za pripravo ekoloških jedi. Vendar te jedi niso splošno poznane, saj jih ni na jedilnikih v običajnih restavracijah, niti jih dnevno ne pripravljamo doma. Zaradi tega je ekipa posestva Trnulja pripravila zanimivo in nepozabno kulinarično delavnico priprave jedi iz konoplje.

Na zanimivi kulinarični delavnici boste pripravili manj poznane jedi iz konoplje. Pričeli bomo z hladno predjedjo, nadaljevali z glavno jedjo in zaključili z okusno sladico iz konoplje. Posebnost ekološke posesti Trnulja je tudi konopljin kruh, zato bomo seveda pripravili tudi tega.

Kako poteka  kulinarična delavnica priprava ekoloških jedi iz konoplje?

Udeleženci delavnice se najprej razdelite v skupine po dva ali tri, ter nato v parih pripravljate jedi, ki ste si jih izbrali. Odmerili vam bomo točno določen čas, v katerem boste poskusili doseči tri izzive. Najprej boste pripravili predjed iz konoplje, nato glavno jed in za zaključek še okusno sladico iz konoplje.

Ko boste pripravili vse jedi iz konoplje, jih boste ob pomoči strokovnega kuharskega osebja, tudi servirali. Kuharsko osebje posestva Trnulja daje velik poudarek jedem, ki jih pripravljajo iz sestavin, ki jih pridelajo na posestvu. Člani te kuharske ekipe bodo tudi ocenili delo udeležencev in zmaga ekipa, ki bo zadovoljila zahtevno ekipo Trnulje.

Nekatere jedi iz konoplje, boste udeleženci team building delavnice, lahko odnesli tudi domov in tako tudi svojim domačim pričarali nepozabno izkušnjo, ki ste jo doživeli na posestvu Trnulja.

Team building kulinarična delavnica je primerna za skupine od 8 do 10 oseb, delavnica se izvaja celo leto, trajanje delavnice je približno 4 ure.

Voden ogled kmetije in prikaz stiskanja olj z degustacijo

Ekološki team building na posestvu Trnuljavoden ogled kmetije vas bo popeljal v skrivnosti pridelovanja ekološke hrane, stiskanje olja in vrednote ekološke ozaveščenosti. Ekološko pridelana hrana ima vse večjo težo in nič nam ni več vseeno, od kje prihaja hrana, ki se znajde na naših krožnikih.

Na tem team buildingu se boste seznanili, kako pridelati ekološko hrano v neposredni bližini glavnega mesta. Izvedeli boste, kako na posestvu oblikujejo kulinarično ponudbo ekološke hrane in kakšni kontroli je podvržena njihova ekološko pridelana hrana. Vse to in še kakšno zanimivost, boste izvedeli, če se boste udeležili dogodka, ki smo ga poimenovali ekološki team building posestva Trnulja.

Na ekološkem team buildingu boste spoznali dnevni utrip kmetije in pridelavo ekološke hrane. Poleg tega, pa vam bomo pokazali pridobivanje hladno stiskanega olja, ki ga boste lahko poskusili takoj, ko bo priteklo izpod preše. Vsi udeleženci bodo dobili svoj degustacijski krožnik, na katerem bodo različne vrste hladno stiskanih olj in ostale kulinarične dobrote s posestva Trnulja.

Ogled kmetije in degustacija olja, traja od 2 do 3 ure, dogodek je primeren za skupine od 20 pa vse do 60 oseb. Team building ogled kmetije in degustacija hladno stiskanih olj, izvajamo celo leto.

Programi po meri – oblikujte team building dogodek po svojih željah

programi po meriKo se podjetja odločajo za izvedbo team building dogodkov za svoje zaposlene, seveda iščejo najboljše ponudnike in lokacije. Pogosto želijo tudi specifične dogodke, ki so primerni samo za njih, zato na posestvu Trnulja nudijo možnost izvedbe team building dogodka po vaših željah.

Na ekološkem posestvu Trnulja vam nudimo odlične lokacije za vse vrste team buildingov. Za različne delavnice in strokovne team buildinge, vam nudimo velik prostor z dnevno svetlobo in razgledom na prelepo naravo. Prostor za team building je primeren za 60 oseb in je opremljen z vso tehnično opremo, ki jo potrebujete za izobraževanja ali predavanja.

Ko zaključite strokovni del team buildinga, vas vabimo, da poskusite našo vrhunsko pripravljeno ekološko hrano. V zimskem času so naši prostori ogrevani s kaminom, prostori pa so v času team buildinga rezervirani samo za vas. Prednost naše lokacije je tudi dovolj parkirnih prostorov, če želite, pa lahko pri nas tudi prespite. Nudimo vam 5 trajnostno grajenih apartmajev, ki sprejmejo do 20 oseb. Team building lahko zaključite s sprehodom po bližnjem barju, zjutraj pa vam ponudimo ekološki in zdrav poslovni zajtrk.

Team building po meri je primeren za različne skupine. Vsako podjetje ima svoje specifične zahteve, zato smo ta program pripravili tako, da lahko udeleženci samostojno oblikujejo team building. Za ta način se odločajo predvsem podjetja, ki želijo več svobode pri kreiranju programa, od ponudnika pa pričakujejo čudovito lokacijo, vrhunsko postrežbo in vso opremo, ki jo potrebujejo za izvedbo team building programa.

Kaj je team building za podjetja?

Z izrazom team building poimenujemo vsako druženje zaposlenih, ki se odvija izven delovnega časa. Team building za podjetja, delimo na strokovni in zabavni team building. Kot že sama beseda pove, je strokovni team building namenjen strokovnim zadevam, to so predvsem razna predavanja za zaposlene, delavnice in strokovna izobraževanja.

V ta namen vodilni običajno najamejo prostore ali dvorane, ki lahko sprejmejo večje število ljudi in imajo tudi vso opremo, ki jo potrebujejo za izvedbo dogodka. Izvedba teh team buildingov, lahko prištevamo tudi med kongresni turizem, ki je prav tako vse bolj priljubljen tudi pri nas. Kongresni turizem je namenjen poslovnim dogodkom, kjer je udeležba nekoliko višja, dogodki pa se običajno odvijajo v kongresnih dvoranah, v raznih hotelih in kongresnih centrih.

Zabavni team building za podjetja pa je namenjen bolj zabavnemu druženju zaposlenih. Na teh dogodkih se običajno izvajajo razne team building igre, ki so namenjene za grajenje skupine in krepitev medsebojnih odnosov. Pogosto pride med zaposlenimi do raznih trenj in nesoglasij, kar lahko pomeni za skupno delovanje ekipe velik korak nazaj.

Kombinacija strokovnega in zabavnega team buildinga za podjetja

S tem so seveda ogroženi tudi poslovni uspehi, zato se vodilni za premostitev težav v komuniciranju med zaposlenimi, najpogosteje odločajo za motivacijski team building. Organizatorji team building dogodkov za podjetja, se pogosto odločajo za kombinacijo strokovnega team buildinga in zabavnega teambuildinga.

Najprej izvedejo strokovno predavanje ali delavnice za zaposlene, kasneje pa je čas namenjen za druženje in zabavo. Poznamo enodnevni ali večdnevni team building. V vsakem primeru morajo organizatorji najeti prostor za izvedbo dogodka. V poletnem času je primeren prostor večji piknik prostor, v zimskem času pa se team building dogodki odvijajo na lokacijah, ki ponujajo primerne prostore. Seveda je pomembna tudi kulinarična ponudba, postrežba in prijaznost osebja, kjer se team building dogodek odvija.

Kakšne so prednosti in koristi team buildinga za podjetja?

Team building za podjetja ima mnogo prednosti in koristi, glavni namen je vsekakor motivacija zaposlenih in izboljšanje produktivnosti. Vsi dobro vemo, da podjetje, kjer vlada neprijetno vzdušje in so sodelavci sprti med seboj, nikakor ne more dosegati dobrih rezultatov.

Pred vsakim team building dogodkom, morajo vodilni skrbno formulirati cilje, saj drugače dogodek ne bo imel nobene teže. Tudi zaposleni, ki se bodo udeležili dogodka, morajo biti seznanjeni s cilji podjetja, prav tako pa morajo biti primerno motivirani. Nič ne pomaga druženje, predavanja in dobro kosilo, če se med zaposlenimi dogaja mobing in nezdravo tekmovanje.

Pri izbiranju iger za dogodek moramo razmisliti, v kakšnih internih skupinah so razporejeni zaposleni. Z izvedbo skrbno izbranih iger, lahko s team buildingom razbijemo različne skupinice, ki pogosto nehote izločijo drugače misleče zaposlene. S tem ko razbijemo moteče skupine, na drugačen način povežemo zaposlene in s tem krepimo kolegialnost in pripadnost podjetju.

Prednosti team buildinga za podjetja:

 • primerna motivacija zaposlenih in krepitev in gradnja zaupanja
 • krepitev tima in preprečevanje izločanja posameznikov iz skupine
 • izboljševanje procesov dela
 • izboljšanje organizacije zaposlenih in produktivnosti
 • team building za podjetja nam pokaže prednosti in slabosti zaposlenih
 • izboljšamo zmožnosti zaposlenih za odpravljanje napak

Team building za motivacijo zaposlenih in gradnjo zaupanja

Team buildingi za zaposlene, lahko močno izboljšajo odnose med zaposlenimi. Kadar je v podjetju potrebno timsko delo, potem je zaupanje med zaposlenimi na prvem mestu. Kadar v skupini ni zaupanja, lahko to uniči timsko delo in celo ogrozi večje poslovne projekte.

Tega se vodilni dobro zavedajo, zato vlagajo veliko časa in energije za izvedbo kakovostnih team building dogodkov, s katerimi želijo okrepiti medsebojno zaupanje med zaposlenimi. Zaposleni ne smejo biti preveč odvisni drug od drugega, pač pa morajo kljub timskemu delu, znati nastopati in se odločati samostojno.

Krepitev tima z preprečevanjem in reševanjem konfliktov

Kadar je v podjetju zaposleno večje število ljudi, ki imajo popolnoma različne osebnosti, potem pogosto prihaja do nepotrebnih in zelo motečih konfliktov. Team building programi lahko veliko pripomorejo pri zmanjševanju sporov med zaposlenimi, saj jim nudijo možnost, da se spoznajo tudi na osebni ravni in se navadijo na različne osebnosti.

Za povezovanje med zaposlenimi, izberemo igre in team building delavnice, kjer zaposleni izvedo o svojih sodelavcih tudi razne osebne podrobnosti. Kadar nekoga poznamo samo po poslovni plati, si lahko o njem ustvarimo popolnoma napačno mnenje. Zaradi tega, se morajo team building delavnice za reševanje konfliktov, vedno odvijati izven delovnega mesta, kjer pogosto prevladuje negativna klima.

Team building delavnice za boljše sodelovanje med zaposlenimi

Kadar se pri delu v skupini pojavijo težave, se pogosto zgodi, da zaposleni valijo krivdo drug na drugega. Takšno vedenje je odraz nezaupanja in nerazumevanja med člani ekipe, ki lahko zelo omeji uspehe in napredovanje projektov. Team building aktivnosti lahko močno pripomorejo k boljšemu zaupanju med zaposlenimi in vzpostavijo močnejšo vez med njimi. Kadar želimo s team buildingom okrepiti in izboljšati sodelovanje med sodelavci, izberemo igre in delavnice, kjer morajo vsi člani skupine sodelovati istočasno.

Dodelimo jim reševanje hipotetičnega poslovnega problema, ki ga morajo rešiti v omejenem času. Skupina si mora sama razdeliti timske odgovornosti in jih tudi rešiti. Cilj takšnega team buildinga je predvsem spodbujanje skupine, da skupaj najde rešitve, namesto da naloge in krivdo valijo eden na drugega.

Team building programi za učinkovitejšo komunikacijo

Pogosto se tudi zgodi, da so zaposleni povezani v čudovito ekipo, ki se razume med seboj in deluje brez konfliktov, a vseeno ne dosegajo zadovoljivih rezultatov. V tem primeru je verjetno razlog za poslovne neuspehe neustrezno komuniciranje znotraj skupine. Posebni team building programi, lahko zaposlenim pomagajo, da lažje in bolj učinkovito komunicirajo med seboj. Pripravimo jim team building igre, kjer morajo delovati kot skupina in zadane naloge rešiti skupaj.