Vožnja z ladjico po Ljubljanici

15. Mar, 2020 | Team building programi

Bi želeli naslednjič s svojo skupino združiti spoznavanje lepot narave z vožnjo po reki Ljubljanici?
Iščete idejo za edinstveno druženje  v naravi?
Potem je za vas primerna nepozabna vožnja z ladjico po reki Ljubljanici!

Ljubljana…

Ljubljana je ena najlepših evropskih prestolnic. Hkrati pa tudi politično, znanstveno in kulturno središče slovenskega naroda ter z nekaj več kot 288.000 prebivalci največje mesto v Sloveniji in njen najpomembnejši gospodarski center.Ljubljana

V Ljubljani se staro ljubeznivo prepleta z novim in zdi se, da je zgodovina vseh petih tisočletij, kolikor je stara naselbina na tem mestu, mesto pripravljala za to, da postane državna prestolnica.

Ljubljana je ohranila vse sledove obdobij bogate zgodovine; zapuščino rimske Emone, nekdanje mestno jedro z renesančnimi, baročnimi in secesijskimi pročelji, okrašenimi portali, romantičnimi mostovi, ki krasijo reko Ljubljanico, vegastimi strehami in s parkom, ki sega globoko v naročje mesta.

Mesto krasi čudovit in turistično zanimiv Ljubljanski grad, ki svoje obiskovalce navduši z edinstvenim pogledom na Ljubljano in okolico.

Ob obisku Ljubljane, pa nedvomno ne gre izpustiti nadvse atraktivne vožnje z ladjico po Ljubljanici – Ladjica Ljubljanica.

Ljubljanica…

Reka Ljubljanica daje Ljubljani nepogrešljiv pečat s svojimi zanimivimi mostovi in slikovitimi nabrežji v starem mestnem jedru.

Ljubljanica – reka sedmih imen, ki je navdihnila marsikaterega slovenskega umetnika – pesnika, pisatelja, slikarja….

Njene skrivnosti so odkrivali že stari Rimljani, ki so jo s pridom uporabljali tudi za plovbo. V zadnjih letih pa vožnja z ladjico po Ljubljanici postaja tudi del zanimive turistične ponudbe naše prestolnice.Ladjica Ljubljanica

Ladjica Ljubljanica ponuja priložnost, da doživite staro mestno jedro Ljubljane z znamenitimi mostovi, slikovitimi pročelji stavb in nabrežji z druge perspektive. 

Doživite Ljubljano iz rečne gladine!

 Z ladjico Ljubljanico se podajte na nepozabno doživetje z romantičnim pridihom.  

 

Ladjica Ljubljanica – vožnja z ladjico po reki Ljubljanici

Na poti do Ljubljane reka prečka edinstveno naravno okolje Ljubljanskega Barja.

Večino voženj z ladjicami po Ljubljanici, sestavlja krožna pot, posestvo Trnulja pa z ladjico EMA ponuja drugačno doživetje – obogateno s kočijo, ekološkim kosilom in sprehodom po edinstvenem kotičku Ljubljanskega barja – Ekološkim posestvom Trnulja.

 

Program vožnje z ladjico po Ljubljanici

Na ladjico Ljubljanico se vkrcate pri Špici ali kjerkoli drugje v mestu – pri Zlati ladjici, pod Mesarskim mostom, skratka na točki, ki najbolj ustreza udeležencem.

Vožnja z ladjico po Ljubljanici obljublja doživetje starega mestnega jedra Ljubljane z znamenitimi mostovi, slikovitimi pročelji stavb in nabrežji z druge perspektive. 

Vašo plovbo po Ljubljanici lahko pospremi tudi izkušen vodič, ki razkrije marsikatero tančico skrivnosti, povezano z Ljubljanico in njenim vplivom na življenje z njo in ob njej.

Ali ste vedeli, da so včasih goljufive peke, ki so za kruh zaračunali več, kot bi smeli, s Čevljarskega mostu “pomakali” v Ljubljanico, vsem na očeh, v posmeh in v poduk?

Še in še je zgodb, tisto o Urški in povodnem možu zagotovo poznate….morda ju še vedno proti dnu Ljubljanice nosi vrtinec v tričetrtinskem taktu.

S kočijo na ekološko kosilo

Med vožnjo z ladjico po Ljubljanici pa je čas tudi za okrepčilo na Trnuljinem posestvu.Vožnja z ladjico po Ljubljanici

S kočijo vas pospremimo do posestva in iz kuhinje vas že prevzema omamen vonj skrbno pripravljenih dobrot iz izključno ekološke pridelave. Ekološko kosilo si privoščimo v pristnem objemu Trnuljinega posestva, ki obiskovalcem nudi raznolika doživetja in sproščujoč sprehod po posestvu.

Nato se s kočijo vrnemo na ladjico Ljubljanico in nadaljujemo z vožnjo po Ljubljanici.

 

Izvedba delavnice: po dogovoru
Število udeležencev: do 30vožnja z ladjico po Ljubljanici

Čas trajanja: 3 do 5 ur

 

 

 

Ladjica Ljubjanica vam pričara nepozabno doživetje Ljubljane iz druge perspektive.

Vožnja z ladjico po Ljubljanici pa je tudi odlična priložnost, da spoznate tudi druge aktivnosti in posebnosti, ki jih ponujamo na posestvu Trnulja.

.
.