Enodnevni izleti za zaključene skupine

1. Jun, 2020 | Team building programi

Enodnevni izleti za zaključene skupine po Sloveniji so lahko nadvse čudoviti in nepozabni, saj Slovenija ponuja edinstvene možnosti za nepozabna doživetja.

Predstavljamo pribljubljene destinacije v Sloveniji, kjer boste svoj dan preživeli z navdušenjem, dobro voljo, osupljivimi naravnimi lepotami in pristno domačo kulinariko.

Enodnevni izleti za zaključene skupine v Notranjski

Križna jama

Enodnevni izleti za zaključene skupine -Križna jama

Enodnevni izleti za zaključene skupine -Križna jama

Križna jama je 8.273 m dolg jamski sistem pod območjem med Blokami, Loškim in Cerkniškim poljem. Spada med odprte jame z nadzorovanim vstopom in med turistične jame, hkrati pa je ena redkih turističnih jam v Sloveniji, ki nima betonskih poti in jamam škodljive močne razsvetljave. velja za eno najlepših in najbolje ohranjenih jam v Evropi in svetu.

Značilnost jame je veriga podzemnih jezerc s smaragdno zeleno vodo. Križna jama je po biološki raznolikosti četrti največji poznani jamski ekosistem na svetu.

Za začetni del jame so značilne velike dvorane. Drugi rovi so ponekod prekinjeni s sigastimi čoki ali pa skalami, ponvicami in manjšimi kapniki. Že po nekaj sto metrih v jami ni več zaznati svetlobe, zato obiskovalci nadaljujejo raziskovanje s pomočjo ročnih svetilk. Glavni rov se nadaljuje skozi veliko dvorano proti kapniku Čimborasu, kjer si lahko obiskovalci ogledajo izjemno zanimivost – razstavljene kosti jamskih medvedov, ki pritegnejo tako s svojo velikostjo kot tudi številčnostjo. Pot se za obiskovalce nadaljuje po rovu, ki odvaja vodo iz prvega jezera ter 10-minutno vožnjo s čolnom po jezeru.

Krajinski park Ljubljansko barje

Ljubljansko barje

Ljubljansko barje

Ljubljansko barje se razprostira na pragu Ljubljane, nedaleč od mestnega obrobja mestnega vrveža. Ljubljansko barje je zemljepisno ime za območje, ki leži med Ljubljano, Vrhniko, Krimom in Škofljico. Barje, z veliko začetnico, je skupno poimenovanje za območje Črna vas, Hauptmanca, Lipe, Ilovica in Ižanska cesta, torej za del Ljubljanskega barja, ki sedaj leži v Mestni občini Ljubljana. Barje, pisano z malo začetnico, pa v slovenskem jeziku označuje močvirnato območje z značilno floro in favno.

Krajinski park Ljubljansko barje zajema 160 km močvirnate površine, kjer lahko prisluhnete naravi, začutite mir in spočijete duha.  Ob izletu na Ljubljansko barje pa nikakor ne gre izpustiti obiska pristnega ekološkega posestva, ki obiskovalcem zagotavlja edinstvena kulinarična doživetja na popolnoma naraven in ekološki način. Številne aktivnosti, kot so kulinarične delavnice, ekološki fitness in wellnes, vožnja z ladjico po Ljubljanici in druge aktivnosti kar kličejo po obisku Ljubjanskega barja in posestva Trnulja. 

“V sočutju z naravo smo zavezani ekološki pridelavi hrane, ki jo v neokrnjeni barjanski zemlji ponosn

ekološko posestvo Trnulja

Ekološko posestvo Trnulja

o in srkbno gojimo. Svoje goste navdušujemo in razvajamo z raznoliko in bogato ponudbo, ki jo v tesni povezanosti z naravo, predstavimo na pristen, a hkrati sodoben način.”

Posestvo Trnulja

Enodnevni izleti za zaključene skupine v deželo Krasa in Goriških Brd

Kras

Na Krasu je krasno, pravijo domačini Kraševci.O tem se boste prepričali, ko se boste sprehodili po kraških vasicah in občudovali pokrajino, ki vas bo očarala na vsakem koraku. Očarljivi Štanjel in Pliskovica vas bosta navdušila s tipično kraško arhitekturo, ki jih boste z veseljem ujeli v svoj fotografski objektiv.

Domačijo Srečka Kosovela in kamnosek na zanimiv način predstavi svojo ljubezen do kraškega kamna. Domač pršut in teran na eni izmed kraških domačij, je obvezen dodatek izletu na Krasu.

Goriška Brda

Izleti za zaključene skupine - Goriška Brda

Izleti za zaključene skupine – Goriška Brda

V Goriških Brdih se združuje lepota pokrajine, kulinarika ter energija prijaznih domačinov. Razgledni stolp v Gonjačah in čudovita srednjeveška vasica Šmartno, vas bo očarala s svojimi ozkimi uličicami in lepo ohranjeno arhitekturo. Nekaj posebnega je zagotovo tudi sprehod med vinogradi, kjer boste deležni čudovitih razgledov na briške griče posejane s češnjami in vinsko trto. Ob degustacijah vin v domačih vinskih kleteh in domačih dobrot v dobri družbi je enodeven izlet v Goriška Brda odlična ideja.

Enodnevni izleti za zaključene skupine na Gorenjsko in Koroško

Gorenjska

Izleti po Sloveniji - Jezero Jasna

Izleti po Sloveniji – Jezero Jasna

Edinstvene lepote prelepe Gorenjske ponujajo tehtne razloge za obisk. Sava Dolinka in jezero Jasna zagotavljata navdušenje nad lepoto narave. Razgled na Julijske Alpe, slovenski ponos – Planica, dolina Tamar in sprehajalne poti v bližini ponujajo številne možnosti za aktivno preživet izlet. Sprehod pod slapom Peričnik, enim od redkih slapov na svetu, ki to omogoča – je zares enkratno doživetje.

Koroška

Koroška je z nekoliko manjšim razvojem gospodarstva uspela ohraniti pristno in čisto podeželje, kjer domačini še vedno ohranjajo stare tradicije in običaje ter avtentično kulinariko. Dežela knapov in olimpijcev obeta dobro izkoriščen izlet. Zaradi svoje odmaknjenosti, so se Korošci morali vedno močno potruditi za vsakdanji kruh, kar jih je izoblikovalo v pridne in skromne ter obenem močne, pogumne in ponosne ljudi. Železarske Ravne na Koroškem, Črna na Koroškem in srednjeveški Slovenj Gradec so mesta, ki jih je na Koroškem vredno obiskati.

Enodnevni izleti za zaključene skupine v Dolino Soče

Dolina Soče

Enodnevni izleti po Sloveniji

Enodnevni izleti po Sloveniji

Dolina Soče, verjetno najbolj priljubljena slovenska destinacija za fotografske objektive, ponuja številne lepote. Kanal ob Soči z mostom, kjer vsako leto organizirajo skoke z mostu. Kanal se lahko pohvali tudi z nadvse simpatičnim trgom ter starim mestnim jedrom.

Tolminska korita, in vožnja z ladjico po smaragdni Soči. Kobarid in Simon Gregorčič ter italjanska kostnica, ki kraljuje nad mestom. Za zaključek pa bomo obiskali eno od sirarn z etnološko zbirko in predstavitvijo sirarstva, ter seveda obvezno degustacijo. Zares avtentičen izlet v Dolino Soče, dolino nepozabnih doživetij.

Enodnevni izleti za skupine pa Kozjanskem in Bizeljskem

Kozjansko in Bizeljsko

Enodnevni izleti za zaključene skupine - Repnice Bizeljsko

Enodnevni izleti za zaključene skupine – Repnice Bizeljsko

Podsreda– središče Kozjanskega regijskega parka ter Grad Podsreda, ki s svojo zgodovino in avtentičnostjo ponosno krasi Kozjansko deželo. Bizeljske repnice, ki v svoji podzemni pravljici in v objemu sosednjih vinogradov tvorijo pristno domačo vinsko zgodbo.

Olimje, vas, ki je bila leta 2009 razglašena za najlepšo evropsko vas ponuja številne lokacije vredne ogleda:

  • Minoritski samostan
  • Čokoladnico
  • Jelenov greben
  • Družinsko pivovarno
  • In številne okolišče kmetije z bogato domačo kulinarično ponudbo.

    Enodnevni izleti za zaključene skupine - Jelenov greben

    Enodnevni izleti za zaključene skupine – Jelenov greben