Individualna vadba [učinki in prednosti]

6. Nov, 2020 | Utrinki z ekološkega posestva

Individualna vadba je namenjena okrepitvi celega telesa in je prilagojena posamezniku. Pod vodstvom osebnega trenerja boste dosegli rezultate, kot si jih želite in hkrati vadili v sproščeni in intimni atmosferi. Za koga je primerna, kakšne učinke prinaša in kje jo lahko izvajate v okolici Ljubljane, izveste v nadaljevanju.

Za koga je primerna individualna vadba?

Vadba z osebnim trenerjem je namenjena posameznikom, ki pri vadbi potrebujejo pomoč, želijo nasvete in napotke strokovnjaka ali hočejo enostavno prihraniti čas za pripravo kakovostnega in zanimivega treninga. Mnogi posamezniki niso naklonjeni vadbam v skupinah in želijo osebno obravnavo ter bolj intimno vzdušje.

Individualna vadba je lahko namenjena:individualna vadba

  • krepitvi celotnega telesa in dobremu počutju,
  • izgubi teže in maščobnih oblog,
  • izboljšanju vaših športnih dosežkov,
  • povečevanju gibljivosti,
  • popoškodbeni vadbi,
  • vadbi nosečnic in mladih mamic z dojenčki.

Kakšne so prednosti individualne vadbe?

Prednost takšne vadbe je povsem individualna obravnava. Vaje so izbrane in prilagojene potrebam in ciljem posameznika, vadba pa poteka pod strokovnim nadzorom osebnega trenerja, ki redno spremlja napredek in po potrebi prilagaja oziroma spreminja program vadbe.

Pri individualni vadbi osebni trener izbira vaje iz širokega nabora različnih vadbenih sistemov, po potrebi se uporablja uteži, trenažerje in Kinesis vadbeno napravo.

Zakaj izbrati individualno vadbo in ne skupinsko?

Individualna vadba v primerjavi s skupinsko vadbo, omogoča veliko mero medsebojne komunikacije med kineziologom in vadečim, kar pa je ključno za večji učinek treninga in hitrejši napredek.

Trener spozna svojega vadečega, predvsem pa njegovo psiho-fizično ozadje in morebitne zdravstvene ali gibalne omejitve, na podlagi tega pa oblikuje učinkovit osebni program vadbe.

Komu se priporoča individualna vadba?

Individualna vadba je priporočljiva za:individualna vadba

  • vse tiste, ki ste v pomanjkanju časa in bi želeli maksimalno izkoristiti svoj čas,
  • vse z večjimi gibalnimi omejitvami in bolečinami, ki potrebujete večji nadzor nad gibanjem in skrbno izbrane vaje,
  • vse, ki ste pred ali po končani fizioterapiji ali celo operaciji in
  • vse tiste, ki imate osebne želje in cilje.

Kje lahko izvajam individualno vadbo?

Individualno vadbo izvajamo tudi na ekološkem Posestvu Trnulja. Naši wellnes in fitnes prostori z vso fitnes opremo so odličen prostor za vašo vadbo pod vodstvom osebnega trenerja.  Za vas pripravimo individualni program vadbe, ki ga boste izvajali v naših prostorih pod vodstvom osebnega trenerja.individualna vadba

Za individualno vadbo se lahko odločite tudi s partnerjem ali prijatelji.Vadba se tako prilagodi za dva člana posamezno.