Orehovo olje – kje kupiti?

11. Dec, 2020 | Ekološke dobrote s Trnulje, Utrinki z ekološkega posestva

Orehovo olje –  kje kupiti prvovrstno orehovo olje?

V zadnjih letih so ugotovili, da maščobne kisline omega-3, ki jih vsebuje orehovo olje, ugodno vplivajo na preprečevanje kroničnega bronhitisa in pljučnega edema pri kadilcih in nekdanjih kadilcih. Prav tako v njem najdemo vitamine A, C in E. Olje je gosto, blagega okusa in prijetnega vonja. O koristnih učinkih, uporabi orehovega olja namenjamo pozornost v nadaljevanju.

Orehovo olje za zdravje

Orehovo olje Trnulja 250 ml

Ekološko hladno stiskano orehovo olje Trnulja 250 ml – S klikom na sliko PREVERI CENO in KUPI.

Orehovo olje ima številne pozitivne učinke za zdravje:

 • Orehovo olje uravnava raven želodčne kisline. Uspešno čisti strupe, saj se ti v stiku z oljem naložijo in se z ostalimi lugi izločijo z urinom.
 • Olje vsebuje vitamin E, ki je naravni antioksidant in preprečuje staranje žil in kuperozo kože (pokanje žil).
 • Ščiti pred boleznimi srca in ožilja, pred možgansko in srčno kapjo.
 • Nadzoruje tudi raven krvnega sladkorja.
 • Omega-3 maščobne kisline so pomembna sestavina membrane možganskih celic, ki skrbijo za prenašanje živčnih signalov, potrebnih za razmišljanje, učenje in spomin. Zato redno uživanje olja izboljšuje spomin in zmanjša pozabljivost.
 • Olje spodbuja tudi tvorbo melatonina v krvi, hormona, ki je odgovoren za dober spanec
 • Orehovo olje pomaga tudi pri zmanjševanju stresa, depresije in aksioznosti.

Orehovo olje sicer ni primerno za kuhanje in peko, zato ga vedno uporabljamo hladnega, se pa odlično poda solati in ostalim jedem, ki jim doda svoj oreškast okus. Primerno pa je tudi za žvrkljanje, ki je zelo priljubljeno pri tistih, ki jih zanima ajurveda.

Orehovo olje izboljšuje spomin

Omega3 je pomembna komponenta zunanje membrane možganskih celic, ki skrbijo za prenašanje živčnih signalov, potrebnih za razmišljanje, učenje in spomin. Redno uživanje orehov ali orehovega olja  izboljša sposobnost za učenje in zmanjša pozabljivost.

Odpravlja nespečnost

Orehovo olje povečuje produkcijo melatonina v krvi. Ta hormon je odgovoren za dober spanec. Orehovo olje preko blagodejnega učinka na spanec pomaga pri zmanjševanju stresa, depresije in anksioznosti.

Slabovidnost

Žvrkljanje orehovega olja v ustih se priporoča ob slabovidnosti in sivi mreni. Olje grgrajte (lahko tudi pogoltnete) trikrat na dan. Po enem mesecu naj bi bila izboljšava vida takšna, da bi se vam spremenila dioptrija. Olje razširi arterije v glavi, ob zaužitju vam bo postalo vroče, vendar bo občutek po nekaj minutah minil.

Srce in ožilje

Orehovo olje vsebuje zdrave maščobe, ki znižujejo holesterol, prav tako kontrolira sladkor v krvi. Omega3 zmanjša LDL holesterol (slabi holesterol) in poviša HDL (zdravi) holesterol. Olje pomaga pri vzdrževanju prožnosti arterij in s tem ščiti pred boleznimi srca in ožilja.

Čisti strupe v telesu

Ko strupi pridejo v stik z orehovim oljem, se naložijo in se preko urina izločijo iz telesa. Orehovo olje na  kisline učinkuje tako, da jih nevtralizira. S tem preprečuje kislost v tankem črevesu in čisti kri.

Orehovo olje v prehrani

Orehovo olje se v prehrani uporablja hladno, kar pomeni, da se ga ne peče ali cvre, saj je občutljivo za oksidacijo in s kuhanjem dobi rahlo grenak okus. Kljub temu je samo po sebi odličen dodatek za solate, pečen krompir, ribe, zelenjavo, različne žitne jedi na primer za kosmiče za zajtrk. Dodajajo ga tudi k makaronom in sladicam, na primer pečenim breskvam. Hrani da rahel okus po orehih.

Orehovo olje za lepe lase

Orehovo olje ugodno vpliva na poškodovane in suhe lase. Prav tako  obnavlja las in ugodno vpliva na poškodovano lasno korenino. Ob rednem mazanju lasje začnejo ponovno rasti, učinek naj bi bil opazen tudi na  mestih, ki so bila brez las že od rojstva. Uporabo orehovega olja priporočajo tudi ob srbečem lasišču ali ob prhljaju.

Celulit

Orehovo olje se uporablja tudi za odpravo celulita. Ob redni uporabi orehovega olja se celulit skrči in postane alkalen, kar povzroči, da se izloči.

Cirkulacija

Orehovo olje pospešuje cirkulacijo v telesu, kar vpliva tudi na hitrejšo obnavljanje kože.

Orehovo olje Trnulja 100 ml

Ekološko hladno stiskano orehovo olje Trnulja – 100 ml. S klikom na sliko do cene in ponudbe!

Kako uporabimo orehovo olje za curkulacijo:

 • 60ml orehovega olja
 • 20ml ricinusovega olja
 • 15ml sončničnega olja
 • 4ml vitamina E
 • 10-12 kapljic eteričnega olja (po želji)

V stekleničko, ki jo lahko dobro zaprete, zmešajte orehovo, ricinusovo in sončnično olje. Dodajte vitamin E. Mešanico dobro premešajte in olje je pripravljeno za nanos na kožo.

Zaščita za sončenje

Orehovo olje vsebuje naravni UV filter, zato je odlično sredstvo za sončenje, saj s hlajenjem ščiti vrhnjico kože.

Orehovo olje – kje kupiti?

Na našem ekološkem posestvu pridelujemo različne oljnice in žita.

Trdno zavezani k naravi in ekološki pridelavi, pridelujemo visoko kakovostno orehovo olje, ki ga lahko naročite preko našega kontakta ali ga kupite v našem prodajnem avtomatu na posestvu.

Dobrodošli na obisk našega posestva na Ljubljanskem barju!