Oddih za dva [na pragu Ljubljane]

9. Okt, 2020 | Ekološke dobrote s Trnulje, Utrinki z ekološkega posestva

Iščete idejo za popolen oddih za dva? Vas mika narava in hkrati sproščujoč potep po prestolnici?

Kam na oddih za dva – v bližini Ljubljane?

Na pragu Ljubljane, v neokrnjeni naravi Ljubljanskega barja najdete ekološko posestvo Trnulja. Kakšna doživetja ponuja naše posestvo, in kako lahko vaš oddih za dva postane nepozabno doživetje, odkrijte v nadaljevanju.

 

O našem posestvu

Ekološka kmetija Trnulja je usmerjena v pridelavo oljnic in žit ter njihovo predelavo v ekološka olja, namaze, navadne in polnozrnate moke. V želji deliti z vami najino naklonjenost sreči in zdravju pa so na posestvu nastali tudi ekološka izletniška turistična kmetija, apartmaji za nastanitev gostov ter prodajni prostor z ekološkimi živili z lastnega posestva in okoliških kmetij. Naše posestvo bogati tudi restavracija, kjer lahko okušate ekološko pridelane sestavine na sodoben način.

 

Na našem posestvu si lahko ogledate predstavitev pridelave žitnic in oljnic in postopka predelave. Gostje našega posestva si lahko ogledajo tudi zeliščni vrt in se seznanijo s starimi sortami, zdravilnimi zelišči, dišavnicami in njihovem načinu ekološke pridelave ter uporabe. Prav tako ponujamo ogled  postopka stiskanja olj po hladnem postopku, ki daje visoko kakovostna olja z ohranjeno naravno sestavo. Ogledu sledi pokušina olja, ki ga združimo z okusnim kruhom pripravljenim iz različnih vrst domače ekološke moke. Naše proizvode ekološke pridelave (olja, moke) lahko pri nas tudi kupite. Opremljeni so s certfikatom znamke Biodar, ki zagotavlja kar najboljšo vrednost izdelkov.

 

Kakšna doživetja ponuja Ekološko posestvo Trnulja?

 

Spoznajte Ljubljansko barje

Da bi dodobra začutili Ljubljansko barje vam priporočamo tudi nekaj urni ali poldnevni vodeni ogled znamenitosti okolice za zaključeno skupino ali individualnega gosta.

Mreža barjanskih kolovozov in štradonov obljublja priložnost, da se očarljivosti te pokrajine lahko naužijete tudi malce drugače – iz udobja naše prostorne kočije, ki lahko hkrati gosti do deset ljudi. Okrog posestva in po barjanskih ravnicah jo popelje električni avto POLARIS. Vožnja s kočijo traja približno 60 minut. Za daljšo vožnjo, dodatne vsebine in lokacije ter ceno se lahko predhodno individualno dogovorite.

 

Preživite oddih za dva aktivno

Kolesarjenje

Na Posestvu Trnulja si lahko sposodite električna kolesa in z njimi raziskujete okolico posestva ter nadvse poživljujoče poljane Ljubljanskega barja. Da ne bi imeli neprijetnosti z orientacijo, vam priskrbimo ustrezen zemljevid kolesarskih poti.

 

Veslanje s kanujem ali supanje

Gostje naših apartmajev si lahko na Posestvu Trnulja izposodijo tudi kanu za plovbo po Ljubljanici ali sup. Z nekaj znanja si lahko odveslate čisto sveže in razgibano doživetje, ki vas bo približalo skritim kotičkom reke.

 

Razvajanje in sprostitev

Oddih za dva kar kliče po razvajanju in sprostitvi, za kar poskrbi naš Ekološki welness in fitness. Vodna kopel, obogatena z oddih za dvaekološkimi zelišči in dišavami, pozitivno vpliva na razpoloženje in čustva ter v telesu ustvarja notranje ravnovesje. Zaželite si lahko masažo celega telesa, ki bo sprostila pretok vaše vitalne energije.

Razvajajte se v naravi, ob ptičjem petju in božanju sonca. S popolnoma naravno ekološko kozmetiko izvedemo masažo rok, nog, ramen in glave.

Na ekološkem Posestvu Trnulja imamo na voljo tudi fitness opremo. Pripravimo vam lahko individualni program vadbe, ki ga boste izvajali v naših prostorih pod vodstvom osebnega trenerja.

 

Prepustite se gurmanskih užitkom

“Oddih za dva nikakor ne sme biti prikrajšan za gurmanske užitke in odkrivanje novih harmoničnih okusov.”

oddih za dva Na Ekološkem Posestvu Trnulja se boste v prijetnem domačem ambientu s kaminom lahko sproščeno družili ob ponovnem odkrivanju domačih vrhunskih jedi. Zdrave obroke, ki blagodejno vplivajo na počutje in vas napolnijo z energijo, pripravljamo izključno iz domačih ekoloških pridelkov in po navdihu starih slovenskih kuharskih receptov. S tem sestavinam zagotovimo kar največjo vsebnost okusa in hranil, ki nam jih ponuja narava. Skrivnost okusa pa je vedno v podrobnostih, v sestavinah, v njihovi simbiozi, da se bodo čuti naslajali v novih dimenzijah popolnega razvajanja.

Sodelujemo v projektu Okusi Ljubljane in strežemo jedi, značilne za to območje, ki so iz ekoloških sestavin lokalnega izvora, pripravljene na sodobne načine. Ljubljansko kulinariko zaznamuje bogastvo sestavin. Jedilnik sproti prilagajamo, barviti krožniki s pestrimi sestavami jedi pa so prepričljiv opis letnega časa. Poznani smo tudi po velikem izboru vegetarijanskih jedi.

Okusni obroki na Trnulji so stvaritve, ki jim gostiteljica Urša in chef kuhinje primešata še ustvarjalnost in ljubezen.

 

Odkrijte čare prestolnice

Le nekaj minut vožnje vas loči od centra naše prestolnice, mesta Ljubljana, ki sodi v sam vrh evropskih prestolnic. Romantičen sprehod skozi center Ljubljane, dih jemajoč razgled iz Ljubljanskega gradu in pester mestni utrip ob reki Ljubljanici, bo vaš oddih za dva še dodatno popestril.

 

Bivajte v trajnostno in sodobno opremljenih apartmajih

Popolnoma ekološko grajeni in opremljeni apartmaji bodo poskrbeli, da se boste lahko v zavetju Posestva Trnulja odpočili in si nabrali novih moči za vsakodnevne izzive.

Oddih za dva

Notranjost apartmajev prevzema vonj po naravnem, neobdelanem lesu, glineni izdelki in tekstil iz konopljinih vlaken pa prostor navdajajo z domačnostjo in udobnostjo. Tla objekta so iz recikliranih opek stare hiše, stene so lesena konstrukcija s konopljino izolacijo in glinenimi ometi. V naravnem stilu je zasnovano tudi pohištvo, iz avtohtonega lesa in rustikalno obdelano. Posteljne vzmetnice iz konoplje so najvišje kakovosti, prav tak je tudi konopljin tekstil: posteljnina, brisače, zavese. Vse to prispeva k vašemu dobremu počutju in skrbi za vaše zdravje. V objektu so urejeni štirje apartmaji, dva v pritličju in dva v mansardi. Gostje so lahko nastanjeni tudi v studiu za dve osebi, ki ima lasten vhod.

Vabljeni na nepozaben oddih za dva na Ekološko Posestvo Trnulja!

Za vse informacije smo na voljo na:

+386 41 610 522 (rezervacije)
+386 41 622 062 (proizvodi)
+386 1 4271 903
e info@trnulja.com