Kam na izlet s skupino v okolici Ljubljane?

7. Apr, 2020 | Ekološke dobrote s Trnulje, Utrinki z ekološkega posestva

kam na izlet s skupino

ODLIČNA LOKACIJA ZA SKUPINE! EKOLOŠKO POSESTVO TRNULJA!

Iskanje lokacije kamor lahko pripeljemo tudi večje skupine od 20 do 60 oseb, je pogosto velika težava. Vse več ljudi, ki se udeležuje izletov z raznimi agencijami, si želi dan preživeti v neokrnjeni naravi. Ker se po lepo preživetem dnevu prileže tudi okrepčilo, je prav, da udeležencem izleta ponudimo ekološko in zdravo hrano. Torej, kam na izlet s skupino?

V današnjem članku bomo poiskali nekaj zanimivih lokacij v okolici Ljubljane, ki so primerne za večje skupine in kjer bodo tudi primerno postreženi.

Kam na izlet s skupino v bližini Ljubljane

Kadar iščemo idejo za izlet s skupino, pa naj bo ta izlet organiziran preko agencije ali pa so nas na izlet povabili v našem podjetju, pogosto naletimo na težave. Vsak izlet je potrebno organizirati tako, da bodo zadovoljni vsi udeleženci. Lokacija mora biti primerna za večje skupine, prav tako pa moramo biti pozorni, da izbrana lokacija ponuja tako prostor kot tudi osebje za postrežbo v odvisnosti od velikosti skupine.

Zadnji trendi v izletniškem turizmu se vse bolj nagibajo k ekološkemu načinu življenja, zato so tudi izleti s skupinami pogosto usmerjeni na ekološke kmetije in posestva. Teh je v Sloveniji kar nekaj, malo manj pa ljudje poznajo ponudbo v bližini našega glavnega mesta. Poglejmo si nekaj čudovitih lokacij za izlet, ki nam bo še dolgo ostal v lepem spominu.

Nepozaben obisk ekološkega posestva Trnulja

Naše ekološko posestvo Trnulja ponuja neokrnjeno naravo ter doživetje ekološke kulinarike kot le redko kje. Posestvo Trnulja se nahaja v zelenem in prijetnem okolju, le streljaj od Ljubljane, a je vseeno dovolj blizu mesta, da je tudi priljubljena lokacija tudi hiter izlet ali kratek oddih. Na posestvu se ves čas trudimo, da vsem obiskovalcem približamo naravo v vsej njeni lepoti. Temu so namenjene tudi vse naše aktivnosti, tudi samo vodenje posestva in priprava ekološke hrane.

Obiskovalci so še posebej navdušeni, ko jih pri bivanju pri nas, popeljemo po posestvu in jim pokažemo nekaj zanimivosti. V ogled vključimo tudi zanimivosti pridelave žitnic in oljnic. Našim gostom pokažemo ekološko pridelavo olj, ogledajo pa si lahko tudi naša ekološko gojena zelišča in dišavnice.

Posebej zanimiv je izletnikom tudi prikaz stiskanja olj po hladnem postopku, po ogledu pa vsi obiskovalci tudi poskusijo olje, ki ga ponudimo skupaj z domačim kruhom, ki ga pečemo iz ekološko pridelane moke. Ogled posestva in prikaz stiskanja olj, je še posebej namenjen večjim skupinam (do 60 oseb), katerim zraven tega ponudimo tudi okusen obrok in jih popeljemo na krajše izlete po zelo zanimivi okolici posestva.

Vodeni izleti za skupine po Ljubljanskem barju

ljubljansko barje izletLjubljansko barje je krajinski park, ki s svojimi močvirnimi ravnicami in črno barjansko zemljo, tvori poseben prostor blizu Ljubljane. Udeleženci v skupinah, ki jih popeljemo na izlet po barju, so prijetno presenečeni nad prelepo naravo in posebnostmi, ki jih ponuja barje. Roko na srce, mnogi Slovenci in tudi mnogi Ljubljančani, ne poznajo lepot krajinskega parka.

Na posestvu Trnulja, manjšim skupinam nudimo tudi ogled barja z vodičem. Na ogled se lahko odpravimo peš ali se zapeljemo z električno kočijo, ki da izletu še poseben čar. Pogosto se obiskovalci na barje raje odpravijo s kolesi. V ta namen jim ponudimo električna kolesa in jih tudi opremimo z ustreznimi zemljevidi, saj je barje zapleten preplet poti.

Spoznajmo Ljubljanico – reko sedmih imen

V bližini Ljubljane seveda ne moremo prezreti Ljubljanice, skrivnostne reke, ki na svojem potovanju večkrat ponikne in se skrije našim očem. Ko se spet prikaže, dobi vedno novo ime. Prvi izvir Ljubljanice je pri Babnem polju in šele na Vrhniki jo poimenujejo Ljubljanica. Ta del reke poteka čez ljubljansko barje in skozi naše glavno mesto. O Ljubljanici so se skozi zgodovino ohranili mnogi miti in pripovedke, ki to malce pozabljeno reko delajo še bolj skrivnostno.

Vas zanima obisk Ljubljanice s skupino?

Ljubljanica nam nudi mnoge možnosti in razloge za obisk. Na reko se lahko podamo na različne načine. Zelo priljubljeno je potovanje po reki z ladjico, ki lahko na svoj krov sprejme tudi skupine do okrog 50 oseb.. To je vsekakor čudovita ideja, kadar ne vemo kam na izlet s skupino. Iz ladjice si lahko udeleženci izleta ogledajo tudi veliko znamenitosti Ljubljane, na mnogih ladjicah pa svoje goste tudi postrežejo s kakšnim kulinaričnim doživetjem.

Poleg potovanja po reki z ladjico, se lahko na Ljubljanico podamo tudi s supom. Na ekološkem posestvu Trnulja ponujamo tudi izlete z ladjico ter supanje z inštruktorjem. Po napornem, športno obarvanem dnevu, pa vse udeležence izleta toplo vabimo na naše posestvo, kjer vam bomo postregli čudovite kulinarične dobrote, ki jih pripravlja naše vrhunsko osebje.

Ideja za izlet – Podpeško jezero

ideje za izletPodpeško jezero se nahaja na obrobju Ljubljanskega barja. Majhno, a izredno lepo jezero, je tudi zelo globoko, saj so v njem izmerili globino tudi do 50 metrov. Posebnost tega lepega jezera je njegova okrogla oblika in njegovo napajanje iz sedmih kraških izvirov v bližini. Voda iz jezera odteka skozi globok lijak, ki se nahaja pod zemljo. Poleti se lahko v jezeru osvežimo, saj je ob njem urejeno majhno kopališče.

Mimo Podpeškega jezera potekata tudi dve zelo priljubljeni planinski poti, na Planince in Krim. Mimo jezera se lahko podamo na izredno priljubljeno turistično točko, na Sveto Ano. Od tam se nam razprostre čudovit razgled na Ljubljansko barje in na bližnje hribe.

Še vedno ne veste kam na izlet v okolici Ljubljane?